Opzoek naar een r3d virtual reality viewer ofwel vr-bri? Wij hebben de meest populaire opties voor je op een rijtje gezet. Zodat jij de beste keuze maakt.

3d virtual reality vriewer opties op een rij

Opzoek naar een vr bril? Maak direct de juiste keuze en zie in 1 oogopslag welke vr-bril het beste bij jou past!

3d virtual reality vriewer vergelijken

Toelichting eindbeoordeling voor kinderen

De Playstation VR komt het beste uit de bus voor de kids. Dit komt met name omdat dit systeem compleet is, veelal bekend is bij kids en makkelijk in gebruik. Het kan daarnaast ook wel tegen een stootje en je hoeft je smartphone of PC er niet voor op te offeren. Ook is het een betaalbare oplossing en maakt het daarmee een heel spannend kadotje voor verjaardagen/sinterklaas of andere gelegenheden.

Toelichting eindbeoordeling voor games

Als gamer wil je een goede ervaring en ben eindeloos speelplezier. Je bent dan het beste af met de Oculus Rift of de HTC Vive. Dat komt omdat deze systemen, gemaakt zijn voor lange gebruik. Zo zijn ze comfortabel in het dragen en ben je niet beperkt door een smartphone batterij. Ook zijn ze net wat mooier en sneller dan de Playstation VR. De meeste gamers hebben ook al een goede pc en zullen daarom sneller bij deze vr brillen uitkomen.

Toelichting eindbeoordeling voor vr freaks

De vr freak wil de beste ervaring, het mooie beeld en haarscherp geluid. Dan kies je het beste van het beste en is de keuze tussen Oculus of HTC puur een voorkeurs keuze. Dit zijn op dit moment de beste vr brillen op de markt en ook nog eens partijen die fors investeren in content, games en techniek.

Toelichting eindbeoordeling voor nieuwsgierige

Weet je nog niet zo zeker of vr wel iets voor je is. Probeer het dan eerst uit via een Cardboard, of de Samsung Gear VR. Voor die laaste optie heb je wel een Samsung smartphone van het type s6 of hoger nodig. Anders is de smartphone niet krachtig genoeg. Deze klik je namelijk in de Gear VR en je kun aan de gang. Het is een opvallend goed systeem, maar heeft zijn beperkingen in batterijduur, comfort (bij lang gebruik) en het is lastiger om ook controlers te gebruiken. Een soort joystick die je gebruikt bij het gamen.

Wat betekenen specifieke woorden nu eigenlijk?

In ons overzicht staan een aantal specifieke woorden. Hieronder de betekennis daarvan:

Positie tracking
Met deze techniek kan een 3d virtual reality viewer je positie in een kamer vaststellen, dat is soms nodig bij bepaalde apps en om te voorkomen dat je jezelf bezeert tijdens je vr experience

Oled

Een scherm waarbij elke pixel lichtgeeft op zeer donkere achtergrond.

Amoled
Een geavanceerdere techniek van oled pixels speciaal ontworpen voor bijvoorbeeld mobiele schermen

360 graden tracking
De vr bril kan je 360 graden volgen