Ooit een tussen haaien willen zwemmen? Nou dat kan met onderstaande virtual reality video. Hierin ga je met de Mythbusters naar een gezonken schip op ongeveer 10 meter diep. Hierdoor is er veel licht en mogelijkheden voor koraal om te groeien. Het schip is bewust op deze plek tot zinken gebracht om het zeeleven een handje te helpen.

Mythbusters 360

De Mythbusters ken je mogelijk al van het televisiekanaal discovery channel. Waar ze mythes proberen te testen en zo busten (ofwel bekijken of ze waar of niet waar zijn). In deze video laten ze zien, hoe snel en mooi de natuur gebruik maakt van de mogelijkheden die gegeven worden. De video is bedoeld voor een experiment om te ontdekken of haaien bang zijn voor orca geluiden. Hiervoor hebben ze waterdicht materiaal meegenomen om de geluiden na te bootsen en zijn 360 graden cameras meegenomen om de reactie van de haaien te observeren en op te nemen. De plek waar de video opgenomen is, staat bekend om een grote hoeveelheid haaien. Perfect voor deze test.

Overige 360 haaien videos

In bovenstaande video kun je ervaren hoe het is om, omringt te zijn met haaien. De haaien worden met aas gelokt naar de plek waar de camera staat. Zo komen er snel meer dan 30 haaien op je af. De bedoeling is om een zo groot mogelijke populatie van haaien te lokken en vervolgens met orca geluiden ze weer weg te jagen. Hiermee wordt de hypothese bewezen (of niet) dat haaien bang zijn voor orca geluiden. Een ontdekking die zeer waardevol kan zijn, om stranden haaien vrij te houden. Door ze simpelweg af te schrikken met geluiden. Als het werkt, is dit namelijk relatief eenvoudig in te regelen en een grote overwinning voor de veiligheid bij stranden.

Zwemmen met een walvishaai

Zwemmen met een walvishaai is een unieke ervaring. Je kunt dit in het echt doen op plekken als Zuid-Afrika, Mexico of de Dominicaanse Republiek. Walvishaaien zijn niet gevaarlijk voor mensen, behalve als ze tegen je aan zwemmen. Ze zijn, niet agressief, maar wel lomp en sterk. Een walvishaai kan wel 15 meter lang worden. Een enorm beest, waar je zeker respect voor krijgt als je er langs zwemt. Ervaren hoe het is zonder een super lange vlucht. Kijk dan in virtual reality onderstaande video:

Kijk hier als je meer wilt weten over de programma makers via:
Discovery

Mythbusters