360 graden natuur videos

Olifanten ken je meestal uit de dierentuin. Hardstikke leuk om van een afstandje te bekijken, maar zou je er in het wild langs lopen, zoals kan in Afrika? Waarschijnlijk niet, maar in virtual reality kan je het wel veilig ervaren. Onderstaande video laat je langs een groep olifanten lopen alsof je er echt bij bent. Om deze video goed te bekijken, kun je een virtual reality bril gebruiken of de browser Chrome op je smartphone of pc. Let op deze video werkt niet optimaal in combinatie met andere browsers.

360 graden safari in Afrika

Je hoeft helemaal niet 6 uur te reizen om op safari te gaan. Want met virtual reality kan je het ook op de bank en helemaal gratis. Met en virtual reality bril op kun je 360 graden rondkijken in deze video en geeft het je de illusie alof je naast een olifante kudde loopt.
Andere 360 graden videos:
Bezoek het Witte Huis
Vlieg over watervallen

Bekijk ook je favorite Netflix series in virtual reality

Zo kijk je in virtual reality!

Wil je ook eens in virtual reality ofwel 360 graden videos bekijken of games spelen? Dat kan eenvoudig, met een virtual reality bril. Deze headsets komen in verschillende soorten en maten. Hieronder een aantal opties.

De complete virtual reality bril
Met bijvoorbeeld de Oculus Rift of HTC Vive kun je in connectie met je PC hoge kwaliteit beeld en geluid aan in combinatie met vr videos en games. Je krijgt het meeste comfort en de beste kwaliteit. Een Oculus Rift of Vive kost rond de € 800,00 euro.

Een halve vr bril icm je smartphone!
Liever een goedkopere, maar toch comfortabele optie is de Samsung Gear VR een halve vr-bril, waarmee je samen met je smartphone (wel van Samsung S6 of hoger) een complete vr bril maakt. Je klikt namelijk je smartphone in de Gear VR met het beeldscherm naar binnen, en je smartphone fungeert als kijkscherm. Een Gear VR kost rond de € 100,00 euro.

Een kartonnen oplossing, om het uit te proberen
Ben je nog niet overtuigd van virtual reality, dan kun je ook als eerste kiezen voor een Cardboard oplossing. Dat is een kartonnen bouwpakket, waarmee je een vr bril maakt. Ook in combinatie met een smartphone. Je kunt dan namelijk in je bouwpakket je smartphone schuiven en via je smartphone software opstarten die het mogelijk maakt om videos te bekijken. Je kan echter niet makkelijk navigeren, het is dan ook meer geschikt om het eens te ervaren en proberen. Een Cardboard kost rond de € 30,00.

Afrika 360 graden