Dat Netflix flink op virtual reality inzet, hebben we al eerder gemeld. Ze hebben zelfs een eigen app interfase in de Oculus Home store en nu lijkt Netflix er nog eens een schepje bovenop te doen. Met de aankondiging van de serie: Stranger Things geven ze een preview van een opkomende Netflix horror serie. Deze serie is gemaakt en opgenomen in 360 graden en dus met een virtual reality bril te bekijken. De preview video kun je hieronder bekijken.

Stranger Things bekijken!

Kijk je via een PC of een android smartphone kijk dan via de browser Google Chrome. Dan kun je ook in deze video rond je heen kijken en dat is nodig om te begrijpen wat er gebeurt. Uiteraard kun je ook met en virtual reality bril deze video bekijken, dat geeft de beste ervaring.

De serie lijkt het begin van een nieuw populair genre, je bent in een huiskamer. Waar je toegesproken wordt als moeder van een vermist jongetje. Je hoort jezelf als het ware praten tegen een geest, die ook als een licht verschijning door de ruimte dwaalt. Overal om je heen hoor je dingen. Een lamp die beweegt, een schaduw die verschijnt. Netflix geeft hiermee als eerste een nieuwe betekenis aan het horror / thriller genre.

Waar gaat het naartoe?
Virtual reality ontpopt zich in een razend tempo en grote bedrijven springen er vol in. Wie succesvol overblijft is nog de vraag en of de markt groot genoeg is om zoveel spelers aan te kunnen. Samsung, Google, Facebook en Sony lijken allemaal vol in VR te gaan. Elk op hun eigen manier. Virtual reality wordt nu ookal toegepast bij attractieparken in roller coasters. In Bobbejaanland Belgie kun je in de Mount Mara attractie met een Samsung Gear VR een oerwoud ontdekken met vulkanen en dinos. Je krijgt de illusie dat je met een Quad de jungle verkent.