Ooit in Noord Korea geweest? Waarschijnlijk nog niet, het is namelijk misschien wel het meest afgesloten land ter wereld. En toch kun je het nu bezoeken, nee niet met een vliegtuig. Maar thuis vanuit je luie stoel. Want er is namelijk een virtual reality video camera op een auto gemonteerd die je door de hoofdstad Pyong Yang rijdt. Een unieke tocht door een fancinerende stad en omgeving. Je bezoekt downtown Pyong Yang, zie de inwoners en andere voertuigen.

Wat krijg je te zien
De route start vanuit een garage. Je ziet ook de bestuurder van de auto de camera monteren. Vanuit hier start de reis naar het centrum van het land. Als je dacht dat dit land bestaat uit onbegaanbare wegen, dan heb je het mis. Hoewel de auto de indruk geeft van een hobbelige weg, is duidelijk te zien dat er zeker aandacht is besteed aan een goed wegennet. Wel valt op dat overal en nergens mensen op straat lopen, Waarbij de autos rakelings langs ze af scheren. Na een minuut of 2 zie je de skyline van Pyong Yang, nou ja. Het zijn recidentiele woningen die doen denken aan de sovjet tijd. Opvallend is hoe schoon de wegen en straten zijn. Geen vuiltje aan de straat, dit komt waarschijnlijk door de hoge boetes die je kunt krijgen als je vuil laat slingeren. De toer is overigens gedaan met toestemming van de lokale overheid de DPRK. De route is na een dit uur rijden voltooid, Hierna parkeert de bestuurder de auto weer bij de plek waar deze gestart is. Nieuwsgierig? Bekijk het zelf via je virtual reality bril zoals de Oculus Rift, de Samsung Gear VR of met Google Chrome op je PC.

 

Meer virtual reality videos bekijken? Kijk dan verder op deze website. Wekelijks uploaden we de nieuwste en beste virtual reality videos.