Fans van ballet en nationale dans, kunnen feest vieren. Want het Nationale Ballet in Amsterdam heeft nu een premiere tijdens de uitmarkt. De voorstelling Night Fall zal namelijk te zien zijn in een virtual reality video ofwel 360 graden. Bekijk hieronder een voorproefje

Het Nationale Ballet in virtual reality

Het is voor het eerst dat een wereldberoemde voorstelling zoals die van Night Fall in virtual reality te bekijken zal zijn. Op 27 augustus 2016 is de voorstelling van start gegaan. Deze is tijdens de uitmarkt gratis te bezoeken in district Groot Waterloo Amsterdam. Ook is de voorstelling thuis te bekijken via een virtual reality bril of met een cardboard variant. U kunt dan in 360 graden op de bank meekijken naar de voorstelling.

Wilt u kijken bezoek dan met uw vr-bril de site operaballet.nl/vr

Nationale ballet vr

Zo kijkt u in virtual reality

Om een video in virtual reality te kijken, heeft u een vr bril nodig. Dat kan een volledige virtual reality bril zijn, zoals de Oculus Rift, maar u kunt ook kiezen voor een simpelere variant. U kunt namelijk van uw smartphone een vr bril maken. U heeft dan een carboard oplossing nodig, die u zelf in elkaar kunt zetten. Dit is een klein bouwpakket om een halve vr bril te maken. U kunt hier namelijk uw smartphone in vastmaken, met het beeldscherm naar binnen. Uw beeldscherm fungeert dan als kijkscherm, wanneer u de bril opzet. De software op uw telefoon herkent dan dat u in virtual reality wilt kijken. Het is mogelijk dat u eerst software moet downloaden om dit in te schakelen, dat is per smartphone verschillend.

Meer over het Nationale Ballet Amsterdam

Het Nationale Ballet is gevestigd in het gebouw van de Nationale Opera en Ballet aan de Amstel 3 in Amsterdam. Het theater is van maandag tot en met vrijdag van 12:00 tot 18:00 uur en tot aanvang van voorstellingen geopend. Op zaterdag en zondagen is het open van 12:00 tot 15:00 tot aanvang van voorstellingen. In dit gebouw kunt u ook genieten van de mooiste opera voorstellingen.

Wilt u het theater bezoeken, dan kan dat eenvoudig via het openbaarvervoer, de auto of fiets. Via de metro aan het Waterlooplein bent u het snelst en voordeligste op uw bestemming. Houd er wel rekening mee dat er tot 3 januari 2017 werkzaamheden zijn en de bereikbaarheid daardoor slechter is.

Parkeren

Wilt u parkeren, dan kan dat bijvoorbeeld op de Valkenburgerstraat 238 aan het Waterlooplein, aan de Amstelstraat 12 bij het Rembrandtplein of bij het Stadhuis-Muziektheater aan het Waterlooplein nummer 28.