Bekijk de populaire RTL 4 show nu in virtual reality. RTL gaat dit televisie seizoen expirimenteren met virtual reality en wel met de show Dance dance dance. Het geeft de illusie dat je naast de artiesten op het podium staat en om het kijken in virual reality te promoten kun je in de KPN winkel een gratis VR cardboard ophalen. Hiermee maak je van je smartphone een virtual reality bril. Uiteraard is het ook mogelijk om de show met een andere virtual reality bril te bekijken zoals de Oculus Rift.

Dance dance dance

Dance dance dance

In het dansprogramma Dance dance dance worden bekende Nederlanders aan een professionele danser of danseres gekoppeld om vervolgens een dance off te dansen. Door deze battles vallen er telkens koppels af tot er in de finale 2 koppels over blijven. De winnaar mag 100.000 euro schenken aan een goed doel naar keuze. De nummers twee mogen 10.000 euro schenken. Voor de afleveringen van dit jaar kunnen we genieten van de danskwaliteiten van Ferry Doedens, Romy Monteiro, topzwemster Inge de Bruijn en zanger Jeroen van der Boom. Deze sterren zijn nu al in training om straks goed voor de dag te komen. De show had vorig seizoen in de finale zelfs 1.9 miljoen kijkers een kijkcijfer kanon voor RTL.De toekomst van TV kijken

Tv kijken zal in de toekomst vaker ook kunnen in virtual reality, want met een vr bril kun je veel meer beleving overbrengen aan de kijker. Een 3d camera kan namelijk op verschillende lokatie strategisch geplaatst worden. Zodat vanaf de meest optimale plaats door miljoenen mensen gekeken kan worden. De dansers kunnen zelfs om je heen dansen en jij kunt ze van dichtbij volgen. Het geeft een nieuwe dymensie aan tv kijken. Andere programma’s als het EK, Olympische spelen en de formule 1 zijn ook al aan het expirimenteren met virtual reality. Wij verwachten dat tv kijken in vr alleen maar aan populariteit gaat winnen, vooral als de vr brillen steeds bereikbaarder worden voor het breede publiek. KPN speelt daar nu al handig op in door gratis Cardboards uit te delen in haar winkel. Eerder deed Albert Heijn dat ook al met een boodschappen actie.