Eerst een voorproefje van een stad ervaren, voor je erheen gaat. De Belgische stad Mechelen heeft het beschikbaar gemaakt. Want deze stad kun je in vr bekijken, zonder je huis uit te gaan. Zo zijn er op 38 toeristische plaatsen 360 graden camera’s geplaatst en voor 640 gb aan data opgenomen. Genoeg om je een uitstekend voorproefje te geven van deze prachtige stad.

Mechelen in 360 graden

Maar goed waarom zou je een stad in vr bezoeken. Om deze vraag te beantwoorden, moet je je beseffen dat het kijken in vr overal kan. Thuis, op het werk, in bed en zelfs in bad als je wilt. Jij bent in controle en hoeft nergens naartoe. Je start gewoon je vr bril en kunt kijken in 360 graden. Dat maakt het bezoeken van plaatsen in vr heel makkelijk en leuk. Je bespaart je een auto of vliegreis, wat meteen een stuk goedkoper is en kunt toch hele echte ervaring en indruk krijgen van een bepaald gebied in dit geval de stad Mechelen. Je kunt bijvoorbeeld 1 van de beroemde torens beklimmen, zonder alle treden te hoeven lopen. Je kunt van west naar oost in seconden en hebt geen last van slecht weer. Daarnaast gaat de techniek van vr alleen maar beter worden in resolutie, geluid en belevingsmogelijkheden. Binnenkort kun je de virtuele wereld niet meer van de echte wereld onderscheiden. Vakantie vieren kan dan een heel andere betekenis krijgen. Wil je een kijken nemen kijk dan op:

www.virtueelmechelen.be

Mechelen

Hoe kijken in 360 graden?

De beste ervaring krijg je met een virtual reality bril, maar je kunt ook vaak met een desktop of laptop al een goede indruk krijgen. Op de site kun je namelijk met je muis heen en weer bewegen om in de 360 graden te bewegen. Het werkt dus heel eenvoudig. Nog niet in het bezit van en vr bril? Kijk dan naar onze vergelijking van vr brillen.