Altijd al eens in het brein van artiest Queen willen kijken? Het kan nu in virtual reality. Een samenwerking tussen Google en Enosis VR maakt het mogelijk om via een vr-app de Bohemian Rhapsody Experience in vr te beleven. Bekijk hieronder de speciale video die hiervoor gemaakt is.

Queen in virtual reality

Als 1 van de grootste fans van vr heeft gitarist Brian May ervoor gezorgt dat dit project van de grond kwam. De app geeft de het onderbewustzijnde van Queen weer en is dus een abstracte weergave van de realiteit. De video is een animatie, getiteld de reis door Freddie Mercury’s onderbewustzijn. Je kunt deze video bekijken met een virtual reality bril, of met je smartphone via Google Chrome of Google Cardboard. In de video hoor je uiteraard de muziek van Queen. De app kun je hier downloaden.

Wie is Freddie Mercury

De artiest Freddie Mercury, geboren met de naam Farrokh Bulsara komt oorspronkelijk uit Groot Brittanie. Als lead zanger van de band Queen werd hij wereld beroemd en trok hij de groep ook naar een hoger level. Uitzondelijk is dat hij een stem had waarmee hij wel 4 octaven kon bereiken, iets wat voor een mannelijke zanger uitzonderlijk genoemd mag worden. Freddie werd in zijn latere aan de ziekte aids, waar hij later ook aan overleed. Maar tot zijn laatst mogelijke kracht, heeft hij nog opgetreden en zijn fans gegeven waar ze naar snakte. 1 van zijn meest populaire liedjes is dan ook We will Rock You, wat nog steeds op veel gelegenheden en zelfs voetbalstadions gedraaid wordt. Een beroemde uitspraak van Freddie was:

Ik word bemind door duizenden, maar ik voel me de eenzaamste man ter wereld

Op 24 november 1991 overleed hij aan zijn ziekte, maar liet hij de wereld een enorme schat aan muziek achter. De Google app is nu al enorm populair, dat geeft maar weer eens aan hoe goed hij nog ligt bij het grote publiek