Binnenkort is het mogelijk om ook je videos in 360 graden op te nemen. Dat kan namelijk met de Samsung Gear 360. Beeld je eens in dat je herinneringen kan opslaan van een verjaardagsfeestje, een bruiloft of honeymoon en deze kan terugbekijken alsof je er werkelijk bij bent. Een virtual reality video, maar dan van jezelf.

De Samsung Gear 360 komt vanaf juni 2016 naar Nederland en kan al deze wensen werkelijk maken.

Samsung Gear 360

 

Wat kan de Gear 360?
Met de Gear 360 camera kun je 360 graden videos en fotos maken in hoge resolutie. Daardoor is het comfortabel en scherp na te kijken met een vr bril zoals de Samsung Gear VR of Oculus Rift. De camera kan 3840×1920 hoge resolutie videos maken en 25,9 megapixel fotos. Verder is het apparaat uitgerust met een F2.0 lens om het maximale uit de omgeving te bewaren, ook als er weinig licht is.

Spatwaterdicht en stofvrij
Net als de meeste andere producten van Samsung is de Gear 360 spatwaterdicht en stofvrij, je kunt hem dus werkelijk overal mee naartoe nemen. Zelfs als je gaat kamperen, kan er weinig gebeuren. Het is niet de bedoeling de Gear 360 onderwater te gebruiken, daar is deze camera nog niet op gemaakt.

De beste combinatie
De Gear 360 kun je het makkelijkste en beste gebruiken samen met andere Samsung apparaten zoals de Gear VR virtual reality bril of de smartphones van Samsung zoals de Galaxy S6 – S7 range. Zo kun je de camera met je smartphone besturen en bekijken door Bluetooth aan te zetten. Ook kun je eenvoudig videos en fotos doorsturen naar anderen of uploaden naar Youtube.

Producten van Samsung zoals gear vr en gear 360

 

Twee camera’s
Om in 360 graden te kunnen opnemen gebruikt de Gear 360 een voor en achter camera. Beide kunnen volledig 180 graden opnemen en roteren en tezamen wordt de gehele 360 graden ervaring compleet gemaakt. Zoals hieronder te zien steekt de camera uit de beschermende glaskap. Zo kan de 180 graden cirkel gemaakt worden. In feite werkt je eigen oog niet veel anders. Ook deze steek uit, zodat meer gezien kan worden dan alleen wat zich voor je bevindt. Met je eigen ogen kun je ook ongeveer 180 graden kijken.

gear 360 on top