Een robuuste smartphone uitgerust met een camera voor haarscherpe foto’s en video’s. Dat is de Samsung Galaxy S6 de S6 Edge en Plus. Deze telefoons brachten in 2015 nieuwe mogelijkheden naar de consument en worden nog steeds veelvuldig gekocht.

Wat kan de S6 Edge?

De S6 is spatwaterdicht en stofvrij. Dat betekent dat het niet erg is als deze telefoon door een ongelukje in de keuken of buiten in de regen nat wordt. Hij kan zelfs een aantal minuten zonder problemen onder water. Gebruik hem echter alleen in zoet water, zout water kan de behuizing namelijk aantasten. Daarnaast is deze smartphone weer een stuk sneller dan zijn voorgaande de S5 en blijft Samsung investeren in een batterij die lang meegaat. Dat is ook nodig, omdat de applicaties ook steeds zwaarder worden gemaakt. Voor virtual reality heb je ook scherp beeld nodig en daar moet het apparaat wel mee om kunnen gaan. De S6 kan dat.

Maak van je S6 een vr-bril

Ja ook met deze serie smartphones kun je een vr-bril maken. Want ook de S6 serie past in de Gear VR van Samsung een halve virtual reality bril, die het mogelijk maakt om van je smartphone een hele virtual reality bril te maken. Dat doe je door de smartphone met het scherm naar binnen in de Gear VR te klikken. Je scherm is namelijk waar je naar gaat kijken en zo kun je 360 graden videos bekijken en spelletjes spelen.

Samsung Galaxy S6 Edge

De S6 specs

De specificaties van deze smartphone zijn als volgt:

  • Batterij – een niet verwisselbare Li-Lon 2.550 mAH batterij
  • Besturingssysteem – Android
  • Afmetingen – 143.4 * 70.5 * 6.8 mm
  • Scherm – Super Amoled capactive touchscreen 16 M kleuren
  • Schermgrootte – 5.1 inches
  • Sensoren – vingerafdruk herkenning, accelerometer, gyro, proximity, compas, barometer, hartslagmeter, Sp02
  • Browser – HTML 5
  • Kleuren – verkrijgbaar in kleuren parel wit, zwart, goud platinum en blauw Topaz

Het verschil tussen deze smartphone en de edge variant is natuurlijk het alopend scherm en de scherm grootte. De Edge is namelijk 142.1 bij 70.1 en 7mm groot. Vergelijkbaar met de Plus variant, deze heeft alleen geen scherm aflopende rand.