Beweeg, navigeer en interacteer in virtual reality. Dat kan met de Oculus Touch controlers voor de virtual reality bril de Oculus Rift. Deze controle is geoptimaliseerd en gemaakt voor de Oculus Rift en geven de controle van de virtuele wereld aan jou. Het doel van Oculus is namelijk om de echte wereld, dus hoe je in het dagelijks leven met je handen omgaan, over te brengen naar de virtuele wereld. En daar zijn ze zeker in geslaagd.

Dit is de Oculus Touch

Oculus Touch

Met deze revolutionaire controler ben je in staat om 360 graden te bewegen. Je steekt je handen namelijk door de twee openingen en de Oculus Touch registreert je handbeweging in 360 graden. Maak je namelijk een rol beweging met je handen, dan wordt dat vertaald naar virtual reality. Klikken, schieten, gas geven alles wat je wilt kan met de Oculus Touch. Het is daarmee een zeer waardevolle en geschikte addon voor vr games.

Zo gebruik je de Oculus Touch

Zoals te zien in bovenstaande video zie je hoe Oculus aanraking en handbewegingen via de Oculus Touch in virtual reality tot leven komen.  Dit apparaat zet ook nog eens een deur open voor virtual reality vrij bewegen. Nu zijn de meeste virtual reality apps, games en videos statisch. Het is geen open wereld, waar je echt doorheen kan lopen. Je loopt vaak het pad wat de developer heeft gemaakt. Maar dat zal snel veranderen, zoals dat ook bij pc games het geval is geweest.

Gebruik van de Touch
Als je de Oculus Touch gebruikt, zorg er dan wel voor dat je alle ruimte hebt. Zodat je jezelf en anderen niet bezeer of iets in je omgeving beschadigd. Want met een virtual reality bril op. Zie je alleen de projectie voor je en niet de wereld buiten de headset. Blijf ook op je plaats, het is niet de bedoeling om te gaan lopen, of iets achterna te gaan. Bewegen in de virtuele wereld doe je met je vr bril of met de controler. Ga je namelijk wel lopen, dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, omdat je niet ziet waar je tegenaan loopt of waar je naartoe loopt.

De prijs is bekend

De prijs van de Touch is bekend, Het aparaat gaat 199 euro kosten. Samen met de Oculus Rift kom je dan op een prijs van 899 euro. Een flinke prijs voor een addon die eigenlijk bij de bril hoorde. Ook is bekend geworden dat het aparaat 127 gram gaat weten. Dat is dan wel handig, je wordt er niet moe van.