Snel en makkelijk navigeren met de Oculus Rift kan eenvoudig met de Oculus Remote. Gemaakt om met je ogen dicht te kunnen bedienen, want je in virtual reality kun je de remote natuurlijk niet zien. Maakt de Remote het mogelijk om snel keuzes te maken die anders met je hoofdbewegingen of andere controlers gemaakt moet worden.

 

Oculus Remote

Waarom Oculus Remote?

Het apparaat is handig bij het surfen op het web, bekijken van videos en activeren van apps in virtual reality. Je krijgt dit apparaat vaak bij de aanschaf van de Oculus Rift. Met de remote kun je namelijk snel het volume aanpassen, terug gaan in een menu of bewegen in de virtuele wereld. Het gaat met de remote allemaal net iets sneller dan met het virtuele systeem. De remote is dan weer minder handig bij spelletjes ofwel vr games, omdat je daar vaak meer knoppen bij nodig hebt. Hiervoor kun je beter de Oculus Touch gebruiken, deze controler is gemaakt voor complexe interactie die vooral bij games voorkomen.

Handig design

Net als andere assesoires besteedt Oculus veel aandacht aan design en gebruik gemak, het is ook daarom dat Oculus als een van de meest kwalitatieve vr merken bekend staat. De Remote ligt dan ook makkelijk in de hand en heeft geen scherpe randen. Je kunt de knoppen op gevoel vinden en gaat eenvoudig van knop naar knop. Wat het extra knap maakt is dat de remote met een wereld moet interacteren die zich heel ergens anders afspeelt. Zie het als een draadloze muis, maar dan via je virtual reality headset.

Virtual reality
Overweeg je om een virtual reality bril aan te schaffen, kijk dan verder op deze website. Bij Oculus world hebben we informatie over de Oculus Rift, Samsung Gear VR en Google Cardboard. Al deze keuzes hebben hun voor en nadelen. Wil je de hoogste kwaliteit, dan is de Rift zeker iets voor jou, wil je liever eens ervaren wat virtual reality nu eigenlijk is dan kun je dat het beste doen met een cardboard en ben je in het bezit van een Samsung smartphone S6 of hoger, dan is de Gear vr wellicht iets voor jou. Deze is samen met Oculus gemaakt.