Een virtual reality bril is niets zonder een goed interfase menu. Want goed navigeren in de virtuele wereld is belangrijk voor het maximale belevingsgenot. Heb je een Oculus vr bril zoals de Oculus Rift, of Gear VR. Dan maak je waarschijnlijk gebruik van het interfase menu Oculus Home. Oculus Home is tevens de app-store, voor vr apps en aankopen.

Oculus home

Dit is Oculus Home

Oculus Home is het startscherm van je virtuele avontuur als je gebruik maakt van een vr-bril gemaakt door Oculus. Het is een opmaak gemaakt menu, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van je vr bril. Het is uniek en mooi opgemaakt en werkt volledig in 360 graden. Het geeft je de opties om games te selecteren en videos te starten. Er zijn verschillende situaties waarbij je gebruik maakt van Oculus Home, want er zijn verschillende type vr-brillen. Hieronder staan de twee meest voorkomende types.

De Oculus Rift

Dit is een zeer geavanceerde vr-bril, die je connect met een krachtige PC. Een optimale manier om de virtuele wereld te verkennen. Om gebruik te maken van Oculus Home, installeer je die op de PC. Zodra je connectie maakt met de PC herkent deze dat je de virtuele wereld in wilt gaan. Oculus Home zal dan meteen starten.

De Gear VR

Een iets goedkopere oplossing en minder krachtige manier van virtual reality kijken is via de Samsung Gear VR. Dat is een door Oculus ontwikkelde halve vr bril, die je aansluit op een smartphone van Samsung van het type S6 of hoger. Op smartphone kun je Oculus Home installeren en zodra je je Samsung smartphone connect met de Gear VR, start Oculus Home. Zodat je meteen kan beginnen met je avontuur.

Dit kan je met Oculus Home

Met Oculus Home kun je eenvoudig navigeren in de virtuele wereld. Je kunt videos bekijken die je zelf hebt opgeslagen of opgenomen. Je kunt het internet op, of je kunt apps downloaden om vervolgens in de virtuele wereld te gebruiken. Oculus Home kost zelf niets, maar de apps die je kunt downloaden soms wel. Daarom wordt je vrijwel direct gevraagd of je ook een betaaloptie wilt koppelen aan de interfase omgeving.

Oculus Home