Maak kennis met de nieuwe Oculus Go. Een all in one vr bril, waarbij geen connectie met PC of smartphone nodig is. Deze virtual reality bril valt enorm op. Want hij brengt vr dichterbij dan ooit en dat moet ook wel van Facebook het bedrijf achter Oculus heeft als missie om 1 miljard mensen aan virtual reality te helpen. Deze nieuwste aanwinst van Oculus kenmerkt zich vooral door een aantal revolutionaire verbeteringen zoals een surround sound systeem dat verwerkt is in de headset zelf.

Dit is Oculus Go

Een super comfortabele, aanpasbare en ademende vr bril. Eentje die niet makkelijk beslaat bij gebruik en waarbij je niet te maken hebt met nadelen als een te heet wordende smartphone of kabel die je moet koppelen aan een pc. En zo zie hij eruit:

Oculus Go met controler

Wat kan de GO?

Met deze complete vr bril, kan je vr videos, vr games en apps eenvoudig en ten alle tijden gebruiken. Het apparaat connect met je wifi, voor internet toegang en voorgeprogrammeerde Oculus Home software zorgt ervoor da je direct in de app store kan spelen en navigeren. De controleer die je erbij krijgt, geeft je de beweegvrijheid die je nodig hebt om vr maximaal te ervaren.

Zelf leggen ze het zo uit in deze video:

Specs van de Oculus Go

Een systeem als deze maakt gebruik van de nieuwste technieken en hoge kwaliteit materialen. De Go heeft namelijk speciale lenzen gemaakt voor de hoogste helderheid bij gebruik, die nog niet eerder bereikt is bij een vr bril. Draag je al een bril of lenzen, dat maakt niet uit. Want deze vr bril is gemaakt om zich daarop aan te passen. Je kunt de scherpte zelf eenvoudig instellen met de controleer of via de bril zelf. Zo kan iedereen dus gebruik maken van deze vr bril.

Richtprijs en levering

Het toestel is inmiddels ook in de winkels beschikbaar met een zeer betaalbare prijs van rond de 200 euro. Dat is nog steeds 2,5 keer goedkoper dat het vlaggenschip de Oculus Rift. En dat terwijl je er veel kwaliteit en draagcomfort voor terug krijgt, maar je hebt er een sterk en goedkopere bril voor terug. Het ligt daarmee in de richting van de Gear VR van Samsung, deze vr bril lijkt daar ook erg op. Dat komt omdat de Gear VR ook samen met Oculus ontworpen is. Op dit moment is er kwa specs nog niet heel veel bekend, maar dat zullen we op deze pagina kenbaar maken. Zodra deze door Oculus met ons gedeeld worden.

Waarom deze nieuwe bril van Oculus?

Vr moet blijven groeien en dan weet Oculus en met de Go hebben ze een tussenmodel gecreëerd, het is nog niet gelijk aan de Oculus Rift, die nog sneller is, maar er zit ook een flink prijsverschil in. Deze bril zal niet door de hele actieve gamer gekocht worden, maar wel de passieve gamer en geïnteresseerde in vr. Iemand die toch een leuke en goede bril wil en eens wil zien waar de hype nu over gaat. Dan is deze vr bril een uitstekende keuze. Dat ziet Oculus gelukkig ook goed in en daarom proberen ze met deze bril extra marktaandeel te creëren ten opzichten van de concurrentie.

Benieuwd naar wat Oculus zelf aanbiedt. Bekijk hier de officiële website.