Met de Google Cardboard kun je goedkoop en snel virtual reality videos kijken met je smartphone. Wat je nodig hebt is een Google Cardboard. Dat is een doosje wat je vouwt en waar je je smartphone in kunt steken. Verder worden er twee lenzen meegeleverd, waardoor het 360 graden effect via je smartphone gecreerd wordt. Het is een snellere en goedkopere manier dan via een Oculus vr bril om toch virtual reality videos te bekijken of zelfs simpele spelletjes te spelen.Google Cardboard

Apps voor Google Cardboard
De apps die je kunt gebruiken met de Google Cardboard zijn te downloaden via de Google Play Store. Zo helpt de app genaamd: Cardboard je meteen met het downloaden en inventariseren van de mogelijkheden. Je kunt je eigen videos en fotos bekijken, maar ook van andere downloaden. Zo kun je via Facebook geplaatste 360 graden videos makkelijk vinden en afspelen in virtual reality. Let op dit is alleen mogelijk met een android toestel. Heb je een android toestel, maar bijvoorbeeld een Apple toestel dan moet je via de IOS apps store losse apps downloaden en afspelen.

Zo bouw je een Google Cardboard
De Google Cardboard wordt in delen naar je verzonden zoals hieronder in het plaatje. Het een bouwpakket wat je zelf in elkaar moet zetten. Gelukkig is dit heel eenvoudig. En zijn de vouw en buig randjes duidelijk te zien en maken. Je klikt het systeem eenvoudig in elkaar. Let op dat je de lenzen niet vies maakt en met een papieren tissue vastpakt. Anders krijg je vlekken waar je de hele tijd tegenaan kijkt bij het afspelen van videos.

1 is het cardboard ofwel karton dat je in elkaar moet vouwen
2 zijn de lenzen waar je uiteindelijk door gaat kijken
3 zijn magenetjes
4 is klittenband. Dit kun je gebruiken om een headset te maken van de Cardboard
5 is een rubber bandje dat voorkomt dat je smartphone gaat schuiven tijdens het kijken en spelen
6 is een NFC stikker als je NFC aan hebt staan op je mobiele telefoon kun je nieuwe functionaliteiten sneller gebruiken

Onderdelen Google Cardboard