Op deze fan website van Oculus delen we informatie over de producten van Oculus. Wij zijn echter geen onderdeel van het bedrijf of merk Oculus, wel kunt u hier handige informatie, tips en videos vinden die u helpen om virtual reality te ontdekken en er nog meer uit te halen.Dit is Oculus

De wereld om je heen ervaren, maar dan als nooit tevoren. En dat zonder je stoel te verlaten, dat was 1 van de visies van oprichter Palmer Luckey van Oculus VR.Het bedrijf achter de beste VR bril de Oculus Quest 2 en de Oculus Rift. Het bedrijf is bedreven in het creëren van mogelijkheden en ervaringen die je ooit al eens had willen doen, maar nooit aan toe gekomen bent. Of nog niet. Ervaringen als het rijden in een super achtbaan, het verkennen van een buitenaardse wereld of het lopen tussen neushoorns. Je komt op plekken waar je nog nooit bent geweest en dat zonder je huis te verlaten. De techniek staat nog in de kinderschoenen, maar snel zal deze uitgroeien tot de nieuwe revolutie. Een revolutie zoals ooit de mobiele telefoon en later de smartphone en tablets teweeg hebben gebracht.

Nieuw de Oculus Go

In 2018 introduceert Oculus een nieuwe stand alone vr bril. Een ademende, krachtige, draadloze en comfortabele bril. Voor een hele acceptabele prijs. Lees hier meer over de Oculus Go.

Wat is de Oculus Rift
De Oculus Rift is een apparaat dat je op hoofd zet en waardoor je kijkt. Maar je kijkt niet zoals een verrekijker in de verte, je kijkt op een projectiescherm dat ook nog eens je hoofdbewegingen volgt. Zo waan je in een echt andere wereld en kun je dus op vakantie zonder die vervelende jetlag. De Rift werkt heel simpel, je plaatst de headset op je hoofd kunt via de zijkant van het apparaat door de virtuele wereld bewegen en navigeren. De instellingen zijn met een tutorial binnen een minuut onder de knie te krijgen.

 

Oculus Rift

Naast de Oculus Rift zijn er accessoires te koop zoals de Oculus Touch een apparaat waarmee je via je handen kunt navigeren en ook spelletjes makkelijker kan spelen en de Oculus Remote, Meer over de over deze Oculus apparaten vindt u hier:

Touch
Remote
Oculus Home

Een VR bril via je smartphone
Samen met Samsung heeft Oculus de Gear VR gemaakt. Een apparaat waarmee je van je smartphone een VR bril kan maken.

Samsung Gear VR

Oculus Gear VR

Een vr bril van karton
Google heeft ook een vr bril gemaakt genaamd de Google Cardboard. Dit is als het ware een bouwpakket dat je zelf in elkaar moet zetten, ook bij dit apparaat moet je je smartphone als player gebruiken. Bekijk hier meer over de Google Cardboard.

Bekijk hier de officiele website van Oculus