Het was 1 van de eerste games die beschikbaar werd voor de Oculus Rift genaamd Tempel Run. De game die met name op de smartphone bekend en populair werd, is nu ook als vr game beschikbaar. De speler heeft als doel een gestolen gouden doodskop naar het eindpunt te rennen. Ondertussen wordt de speler belaagd en achtervolgt door monsters die de doodskop bewaken en terug willen. Onderweg wordt het de speler nog moeilijker gemaakt, door boomstammen, ijs en andere obstakels waar overheen gesprongen, gegleden en gekropen moet worden.

Tempel Run via Oculus
Je kunt het spel Tempel Run gratis downloaden via Oculus. Het is 1 van de games die speciaal voor de Oculus Rift en Gear VR gemaakt zijn. In virtual reality heb je namelijk maximaal spelplezier. Want je voelt alsof jij de renner bent en de monsters werkelijk achter je lopen. Kijk je vooruit dan zie je de omgeving voorbij flitsen door het rennen, kijk je naast je dan wordt je achtervolgt door monsters, kijk je achterom dan zit er ook eentje vlak op je hielen. Het geeft je het gevoel dat je maximaal je best moet doen om het eindstation te bereiken.

Tempel Run virtual reality

De bediening
Om dit spel te spelen, moet je vooral de zijkant van de virtual reality bril gebruiken. Je veegt als het waren van achter naar voren over het touch screen en van onder naar boven om te springen. Heb je de Oculus Touch dan kun je eenvoudiger spelen en heb je je handen helemaal vrij. Daar waar het spel op de smartphone zijn populariteit verliest zal het waarschijnlijk in virtual reality opnieuw opleven. Vooral wanneer de grafics nog beter worden.