De nieuwe Hollywood blockbuster Suicide Squad met Will Smith heeft ook al een vr game versie die te downloaden is via Oculus home. Ben je in het bezit van een Oculus Rift of Samsung Gear VR dan kun je het spel nu gratis spelen. In dit spel speel je als 1 van de leden van de suicide squad een groep Amerikaanse criminelen die door de Amerikaanse overheid gevraagd wordt om een gevaarlijke missie uit te voeren.

Suicide Squad vr game

Suicide Squad vr game

In de game start je in een helicopter met twee leden van de Suicide Squad die onder vuur genomen wordt. Kort hierna stort de helicopter neer midden in een stad die onder vuur ligt en hier moet je in virtual reality zien te overleven. Dat doe je door als eerste een wapen op te rapen, snel nadat je dat gedaan hebt wordt je belaagd door monsterlijke zombies en hier begint het gevecht. Door met je ogen te kijken naar de monsters richtje en via de controlers van je Oculus kun je schieten. Gebruik je de Gear VR dan kun je via de rechter zijkant van je Oculus schieten door het middelste bolletje aan te raken. In deze game krijg je verschillende wapens, van handgeweren en machinegeweren tot vlammenwerpers, waarmee je je zombies al van afstand in de fik kunt zetten.

Bekijk ook de officiele trailer van de film

De film Suicide Squad draait nu in de bioscoop en wordt grootst ontvangen door het publiek. Dat komt door de sterke cast, het verhaal en de hype die er rondom is ontstaan. De vr game helpt daar zeker aan mee. Het lijkt op een mix tussen een Batman en X-men film, maar is toch verrassend anders. Vooral omdat dit keer de helden eigenlijk schurken zijn. Dat zorgt voor grappige en leuke dynamiek. Ze krijgen de mogelijkheid om te slopen wat ze tegenkomen, zolang ze maar de vijand verslaan.