Hij komt eraan de vr game Robinson: the journey. Een avontuur om van te smullen. In deze virtual reality game is het de bedoeling om te overleven op een onbekend en onbewoond eiland. Nou ja, onbewoond door mensen.

Robinson: the journey

Het spel begint, met jou in een neer stortende capsule. Deze dwarrelt naar de grond via een parachutte. Daar waar je land start ook je kamp en het is van hieruit dat je het onbekende gebied gaat doorlopen en verkennen. Snel kom je er achter dat je toch niet alleen bent en dat je mede bewoners ook geen mensen zijn maar dinosaurussen. Van klein tot groot, van gevaarlijk tot vriendelijk. Ook kom je buitenaardse objecten en structuren tegen.

Altijd hulp in de buurt

Tijdens je avontuur wordt je geholpen door een rotoje, of drone. Die je vliegend achtervolgt. Deze helpt je met je ontdekkingstocht en voorziet je dan ook van tips. Zo leer je meer van de wereld om je heen en kun je de puzzel ontraffelen om weer terug naar huis te komen.

Robinson the journey

Release date januari 2016

Deze game wordt waarschijnlijk in januari beschikbaar gesteld in de Oculus Home Store. Daar waar je met de Oculus Rift of mogelijk ook de Gear VR games kunt kopen en spelen. Deze game zal wel een andere prijs hebben dan ander spelletjes die je daar kunt spelen. De game zal waarschijnlijk een prijs hebben zoals de huidige playstation of computer games in de winkel. Naar verwachting rond de 60 euro.

Dit spel spelen?

Als je dit spel wilt spelen, dan kan dat binnenkort via de Oculus Rift, Playstation VR of HTC Vive vr bril. Een vr-bril is een headset die je opzet en die je gehele zicht overneemt. Voor je ogen wordt het programma of spel geprojecteerd en daar kun je in 360 graden rondkijken. De headset herkent namelijk waar jij zit, zodat je het net lijkt of je in een andere wereld zit.