Lara Croft ken je misschien wel van de films met Angelina Jolie of de games die in net na de eeuwwisseling razend populair waren. Deze game is beschikbaar om te spelen via de PC, maar ook in VR game. En dat geeft een hele andere beleving aan de game. Bekijk een voorproefje in de video hieronder.

Rise of Tomb Raider VR game

In deze ga je als ontdekkingsreiziger Lara Croft opzoek naar schatten en legendes. Gewapend met pistolen, messen en een pijl en boog. Ontdek je deze open wereld door erdoor heen te lopen en opdrachten die op je pad komen te voltooien. Hoe meer opdrachten je voltooid, hoe meer wapen en voordelen je hebt. In deze game ga je opzoek naar een schat die je vader nooit heeft gevonden, maar je hebt wel verschillende aanwijzingen in je huis gevonden. Die zetten je op het spoor dat gaat via geheime tempels in het oerwoud, tot toendra’s in Rusland en woestijnen.

Wat kun je nog meer?

Je kunt in deze game zwemmen, van kabelbanen slingeren, in voertuigen rijden en onderweg kom je verschillende soorten vijanden tegen. Van vogels tot wolven, beren en katachtige dieren. En natuurlijk ook de menselijke vijanden, die gebieden bewaken waar jij wilt kijken en langskomen. Die moet je uitschakelen met geweld, of je kunt er langs sluipen als je dat lukt. Tomb Raider games zijn hele leuke, inventieve games. Ze dwingen je tot nadenken en ontdekken. Je kunt urenlang rondlopen en geen stap in je game voortgang zetten, maar jezelf toch vermaken met de bijna eindeloze zoektochten en tussenliggende opdrachten. Ook is het heel leuk om het gebied te verkennen, in bomen te klimmen en kampvuurtjes te maken.

Rise of Tomb Raider VR

Gamen in vr, hoe werkt dat?

Je kunt op verschillende manieren gamen in vr, het makkelijkste is door een vr bril te gebruiken die je aansluit op een pc en daarbij ook de bijhorende tools zoals, controleren gebruikt. Hiermee kun je bewegen in de virtuele wereld. Hierbij kun je op twee manieren gamen. Ofwel vanuit een zittende positie, waarbij je de controler als een soort afstandsbediening hanteert, zoals je een playstation ook zou bedienen of wat actiever, staand. Zodat ook echt 360 graden rond gaat kijken en zelf onder tafels en stoelen kan kijken om zaken te vinden.

Tips voor Tomb Raider VR

In deze game is het belangrijk om vaardigheden te kopen, dat doe je met punten die je verdient. Je moet deze wel inwisselen om meer skills te krijgen anders gaan de missies heel lastig worden. Zo kun je meer health krijgen en accurater schieten als je de juiste vaardigheden upgrade.

Loop je vast in een level en kom je echt niet verder en dat gebeurt bij deze game nog wel eens, dan is het mogelijk om een tutorial op youtube te bekijken. Die laat je precies zien wat je moet doen, je hebt dan wel minder het yes moment, dat je het zelf hebt ontdekt. De oplossing zit vaak, daar waar je het niet verwacht of net niet hebt gekeken. Zo is er bijvoorbeeld een onderdeel van een level, waarbij je via een vlot een muur moet beklimmen, maar welke muur je moet hebben en hoe je moet slingeren is even uitproberen. Dus als je echt niet meer verder komt, dan kun je in onderstaande video de uitkomst vinden.

Hoe kan ik Tomb Raider in vr spele

Deze game kunt je via je Steam game account spelen op een Oculus Rift of Gear VR, dat laatste is wat lastiger, omdat je dan via je Gear VR moet connecten met je account. Eigenlijk is de Gear Vr niet zo geschikt voor deze game. De Oculus Rift daarentegen is wel heel erg geschikt, want deze connect je met je pc en daarna kun je Steam heel eenvoudig vinden en starten Je PC is indien deze krachtig genoeg is, dan verantwoordelijk voor het tonen van de juiste kwaliteit beeld en de snelheid. Dat is wel nodig bij een spel als deze.
Je kunt echter ook spelen met een Playstation VR, want ook hiervoor is het spel te koop. Daarvoor moet je het spel eerst downloaden via je playstation account en daarna kun je het starten met je headset op en de controler.