Het klinkt misschien raar, maar met deze vr game, is het de bedoeling om samen een bom te ontmantelen in virtual reality, waarbij 1 persoon een vr bril op heeft. Vrienden om hem heen geven instructies om de bom te ontmantelen. Zie hier de video van de game.

Keep talking and Nobody Explodes

In deze game is het de bedoeling om een bom te ontmantelen door de persoon met de vr bril instructies te geven die in een uitgebreide handleiding staan. Door de speler met de vr bril de juiste keuzes te laten maken kan voorkomen worden dat de bom ontploft. Maar let op de handleiding is tricky. In virtual reality zie je een klok aftikken en als die op 0 komt, is het over. Snel kiezen is soms nodig, maar altijd met beleidt, het is immers wel een bom.

De game voor het hele gezin

Ondanks dat het thema niet helemaal voor elke leeftijd is, is het wel een spel wat je met een groep kan spelen. Door samen te werken kom je het snelste tot je einddoel. Je kunt dit spel niet winnen door alleen de vr bril op te doen. Let op bij het spelen van deze game, moet je wel eerst de handleiding uitprinten. Anders kun je geen instructies geven aan de speler met de vr bril. Overigens kan de rest van de groep niet zien wat de speler ziet.