Een van de meest originele vr games van dit moment is toch wel Eagle Fly voor de Oculus Rift. Waarin als arend door Parijs vliegt, terwijl deze er al meerdere jaren verlaten bij ligt. Bij deze game heb je als objective het verdedigen van je nest en het vangen van prooi. Ook kun je vechten tegen andere vogels en kom je geregeld herten, giraffe en andere dieren tegen.

Doel van het spel
In deze game is het de bedoeling punten te scoren en dat doe je door je leven als eagle te volbrengen. Je vangt prooien en brengt die naar je nest terug en vecht met andere vogels. Door in de buurt van je doelen te vliegen voltooi je opdrachten automatisch. Het vliegen is echter wel een kunst die even tijd nodig heeft om volledig te beheersen.

Voorzichtig navigeren
Je vliegt door je hoofd te bewegen en daarmee je vogel te besturen. Doe dit wel rustig, zodat je er geen blessure aan overhoudt. Het is een nieuwe manier gevonden door de makers Ubisoft om met virtual reality creatief om te gaan met spelen en bewegen in de game.

Deze game komt in de herfst uit voor alle bekende vr-brillen. Ook de Playstation VR, de reguliere playstation en PC Versie wordt genoemd. Dit maakt het spel veelzijdig en toegankelijk voor iedereen.

Complete game
Bij dergelijke games worden we tot nu toe wel eens beperkt in de mogelijkheden en wereldgrote. Dit omdat het spel groots opgezet moet worden en veel tijd kost om te maken. De game Eagle Flight VR heeft hier geen last van, jij vliegt in deze wereld naar alle plekken in Parijs die je wilt bezoeken en kunt vrijwel alle bewegingen uitvoeren die je kunt bedenken. De mogelijkheden zijn niet eindeloos, maar wel uitgebreidt.

Veiligheidswaarschuwing
Deze game maakt gebruik van hoofdbewegingen als navigatie, ook geeft het je de indruk alsof je vliegt. Heb je hoogtevrees of begin je duizelig te worden. Zet de vr bril dan direct af. Speel dit spel ook vanaf een stoel en blijf zitten. Het is niet nodig te gaan staan of lopen. Heb je blijvende klachten raadpleeg dan altijd een arts. Indien je nekklachten krijgt speel het spel dan niet te lang en bouw het op. Het is niet de bedoeling het spel de eerste keer een uur te spelen, dan ga je daar last van hebben.