Met kids op avontuur met Bedtime vr stories

Maak een beleving van verhaaltjes voor het slapen gaan! Een leuk verhaaltje ofwel bedtime story voor het slapengaan. Dat eist bijna elk kind. Het een prachtige manier om samen een avontuur te beleven en nu kan dat ook samen in deze social vr. In onderstaande video legt Samsung uit hoe ze met de app Bedtimes vr stories. Ouders die niet bij hun kind kunnen zijn, voor ze naar bed gaan. Met vr toch een verhaaltje kunnen vertellen.

Samen op avontuur

Verhaaltjes voorlezen voor het slapen gaan is belangrijk in de ontwikkeling van het kind. Het stimuleert je de band tussen ouder en kind en is vaak heel leerzaam. Omdat het lezen en gevoel voor taal ontwikkeld. Er worden nieuwe woorden geleerd, zinsconstructies en een voorkeur voor lezen. Wat later in het leven ook belangrijk is, in de werksfeer. Omdat niet elke ouder elke avond kan voorlezen, heeft Samsung een oplossing bedacht, waardoor je op afstand toch je kind een goede nacht kunt wensen, samen met een leerzaam verhaaltje.

Vr biedt meer

Virtual reality zou virtual reality niet zijn, als er niet meer bij komt kijken. Zoals de video al laat zien, kun je in een virtuele wereld samen 360 graden rondkijken. De woorden van het verhaal worden voor je geprojecteerd, zodat jij en je kind ze kunnen lezen en volgen. Om je heen kunnen dan weer verrassende dingen gebeuren, zoals een walvis die plots uit het water springt. Of een pinguïn die langskomt. Allemaal bedoeld om het verhaal met beeld te ondersteunen en de fun te versterken. Samen beleef je zo weer een uniek avontuur, waar jij en je kind naar uit kunnen kijken. Je hoeft overigens niet van elkaar verwijdert te zijn, om dit avontuur samen te beleven. Dat kan natuurlijk ook gewoon thuis naast elkaar. Want met VR bleef je meer.

Gear vr van Samsung

Afbeelding is een Gear vr van Samsung