Wat dacht je, toen je voor het eerste de film Jurrasic Park zag? Vooral in het eerste uur? Dacht je toen ook, daar zou ik graag eens rondlopen. Even afgezien van de laatste ander half uur van de film, was dat natuurlijk een paradijs op aarde voor sommige. En daar hebben de makers van Ark Park iets op gevonden. Zij hebben hun eigen versie van een prehistorisch park nagemaakt in virtual reality. Bekijk onderstaande video voor een eerste impressie van deze vr game.

Ark Park: survival evolved

In dit levensecht animatie park, kun je rondlopen tussen dinosauriers. Ze aanraken en met ze spelen, ze bekijken en volgen. Van de allerkleinste tot de allergrootste. Hier kun je echt achternagezezeten worden door een T-rex of zwemmen met een triceratops. Het leven van miljoenen jaren terug, komen terug in virtual reality. En dat zonder de risicos van opgegeten te worden. Ark Park is een spel waar je zelf je koers bepaald en zelf een nieuwe wereld gaat ontdekken.

Rij door de prehistorische wereld

In dit spel kun je zelf op ontdekkingstocht gaan en steeds weer nieuwe dinosaurussen ontdekken. Ook kun je veel leren over dinosaurussen, wat ze eten, hoe ze leefden en overleefden. Dat kan op een veilige plek in het bezoekerscentrum van het park. Wil je de echte wereld in, dan kun je kiezen om die te voet, per auto of per dino te ontdekken. Ook kun je dinos vangen en bestuderen. Of met ze te spelen. Er zijn puzzels om op te lossen en speurtochten om te ontdekken.

Ark Park

Ark Park ook voor Oculus Rift

Het spel wordt gemaakt voor de vr systemen van Oculus, Samsung, Sony en HTC. Zo proberen de makers alle vr spelers te bereiken. Met de Oculus Rift kan namelijk een zeer hoge grafische kwaliteit bereikt worden. Het systeem dat gekoppeld wordt aan een PC kan scherpe beelden razendsnel in virtual reality afspelen.

Kijk hier als je meer wil weten over de Oculus Rift?