Het internet verkennen met je virtual reality bril. Dat kan! Gebruik je de Samsung Gear VR. Dan kun je met de app Samsung Internet het internet verkennen. Deze app kun je eenvoudig online videos bekijken of gewoon over het web surfen. Je navigeert met je hoofd. Door te kijken naar het menu en om aan de zijkant van je Samsung Gear vr te klikken en schuiven. Je kunt ook je eigen video geschiedenis bekijken en nakijken. Het is verstandig om de telefoon eerst op Wifi te zetten alvorens je deze functionaliteiten gebruikt, anders kun je voor hoge kosten komen te staan bij je mobiele telefoon provider.

Internetten met Samsung Gear vr
Wanneer je de app Samsung Internet gedownload en geinstalleerd hebt, krijg je de optie om de app te starten. Doe dit voordat je je mobiele telefoon in de Gear vr steekt, anders werkt het niet. Volg de instructies op het scherm. Je kunt de Gear vr alleen gebruiken met een Samsung Galaxy S6, S7, of Note 5. Heb je een andere vr bril, gebruik dan andere software. Deze software werkt alleen op Samsung producten. Om een website te bezoeken, moet je gesproken zoekopdrachten opgeven. Dit doe je door duidelijk uit te spreken waar je naar wilt zoeken. Als je kijkt naar de zoekbalk en daarop klikt, zie je en scherm met een rode knop die geluiden opvangt. Je kunt alleen zoekopdrachten ingeven als die rode balk aanstaat en beweegt.

Veilig gebruik van internet
De Samsung Gear vr verbruikt veel batterij kracht wanneer je videos kijkt. Zorg er dus voor dat je smartphone volledig opgeladen is. Merk je dat je duizelig wordt, zet dan de vr bril af. Kom je op websites waar je niet wilt komen, sluit dan de app af of zet de gear vr af. De app sluit dan automatisch en kan opnieuw opgestart worden. Let op dat je zoekhistorie opgeslagen wordt.