Houd jij van interieur design en ben je altijd op zoek naar nieuwe inrichtingen, stijlen en indelingen voor je woning? Krijg je genoeg van online 3D interieurtools, fotobewerking of schetsen op papier om erachter te komen of de inrichting die je voor ogen had in de praktijk wel écht werkt? Ook binnen interior design biedt de VR bril een bijzondere nieuwe wereld waar interieurliefhebbers tot nu toe slechts van konden dromen.

Virtual reality gebruiken voor woninginrichting!

Waar de meeste mensen virtual reality enkel nog associëren met games, biedt de jonge en innovatieve technologie oneindig veel andere mogelijkheden. Eén daarvan is te vinden op het gebied van interior design. Stel je voor: je loopt door je huis en kunt al lopend inrichtingen uitproberen, schilderijen ophangen en muren verven. Staat de kleur toch niet? Dan verf je er binnen een aantal seconden overheen. Doordat je door de inrichting kunt lopen alsof de meubels al gekocht en in elkaar gezet zijn, kun je de sfeer optimaal proeven en bijschaven waar verbetering mogelijk is. En deze keer niet vanaf het scherm van je laptop of met een onhandige app, maar door middel van de levensechte ervaring van virtual reality, waar je 360 graden om je heen kunt kijken in 3D. Als je eenmaal tot dé perfecte inrichting bent gekomen, hoef je hem enkel nog in de echte wereld te realiseren. En het is een kleine kans dat het eindresultaat niet naar wens zal zijn, aangezien je de inrichting al in (schijn)werkelijkheid hebt kunnen ervaren.

Dromen worden werkelijkheid

Met een VR-bril wordt deze droom voor inrichting-enthousiasten werkelijkheid. Door middel van diverse apps ontwikkeld voor VR, kun je je muren zonder consequenties verven, het materiaal van je keukenwerkblad veranderen of je kunt uitproberen of die grote hoekbank waar je al jaren over droomt daadwerkelijk past. Een van de grootste voordelen is bovendien dat VR aan het begin van haar bloei staat, en nog een lange toekomst te wachten staat! De mogelijkheden breiden razendsnel uit doordat VR-technologie en de bijbehorende apps volop in ontwikkeling zijn en aangevuld worden. Apps voor interior design worden zo uitgebreider, efficiënter, scherper en interactiever. De VR-bril biedt hierdoor een uitstekende investering voor nu én voor later, vooral voor de nieuwsgierige geesten die nu al willen investeren in de technologie van de toekomst!

Toekomstige toepassingen

Naast je persoonlijke inrichting bieden de VR-interieurapps ook talloze commerciële mogelijkheden! Voor makelaars of interieur designers is virtual reality bijvoorbeeld een ideale manier om cliënten de potentie van een woning te laten zien. Houdt uw cliënt van een open en industriële inrichting, of eerder van rustiek en landelijk? Pas de inrichting van tevoren aan naar de stijl van de cliënt om on the spot te demonstreren wat er allemaal mogelijk is. Of laat de cliënt zelf alvast zijn of haar toekomstige keuken, woonkamer of kantoor inrichten. Zo wordt al spelenderwijs een relatie met de woning opgebouwd, nog voordat het huis gekocht is! VR is op deze manier niet alleen geweldig voor eigen gebruik, maar kan het tegelijkertijd ook ingezet worden voor zakelijke doeleinden.