Virtual reality kom steeds vaker de huiskamer binnen. Grote evenementen hebben de grote kansen door en de toegevoegde waarde die vr kan brengen.

Kijk het WK 2018 in vr!

Net als tijdens het EK in 2016 zullen een groot aantal wedstrijden tijdens het WK in Rusland in virtual reality opgenomen worden en uitgezonden worden. Tijdens het EK in Frankrijk is dit ook al getest en beschikbaar gesteld aan sponsoren en fifa leden. De kans dat het bij het komende WK ook voor het grote publiek beschikbaar gesteld wordt is aanzienlijk groter. Vooral omdat het aantal huishouden met een vr-bril fors is gestegen. Het biedt een nieuwe kijk beleving en zal in de toekomst gemeen goed worden. Andere grote evenementen zoals Formule 1, Olympische Spelen en grote tennistournooien bieden het al langer actief aan.

Voetbal kijk in virtual reality

Hoe werkt voetbal kijken in virtual reality?

Het kijken naar wedstrijden in vr zal net als de huidige voetbalzenders via een betaal constructie aangeboden worden. De meest waarschijnlijke manier is, via een website die je met een vr-bril kunt bezoeken. Hierna kun je je video of live stream selecteren en bekijken. Deze manier is niet anders dan de huidige manier die vr-bril gebruikers nu al gebruiken. Het is ook mogelijk dat een een vr-app gemaakt wordt, die je in bijvoorbeeld Oculus Home kunt downloaden. Hierna kun je makkelijker bij de wedstrijden en acties terugkijken. Zodra bekend is welke methode de Fifa gaat gebruiken bij het aanbieden van vr WK wedstrijden in Rusland, zullen we dat op deze site direct melden.

Nog geen vr-bril en dan?

Heb je nog geen vr-bril in huis, dan heb je een aantal eenvoudige oplossingen om toch snel in 360 graden het wk te kijken. Ook hoef je zeker geen honderden euros uit te geven, want inmiddels zijn er veel goedkopere oplossingen beschikbaar.

Kijken met een cardboard

Er zijn eenvoudige kartonnen bouwpakketten beschikbaar, waarmee je samen met een goede smartphone een vr bril maakt. Het bouwpakket fungeert als een soort kijkdoos en door er een smartphone in te schuiven. Die herkent dat je in 360 graden wilt kijken. Maak je er een vr-bril van. Het kan zijn dat je wel eerst software moet downloaden, zodat je smartphone herkent dat je in vr wilt kijken. Een cardboard kun je al kopen voor een aantal tientjes.

Kijken met een halve vr-bril

Een meer comfortabele manier is met een kwalitatievere plastic vr-bril. Ook hier maakt je samen met je smartphone een complete vr bril. Deze oplossing is echter wel aan te raden als je langer gebruik wilt maken van virtual reality. Een goed voorbeeld voor Samsung gebruikers is de Gear VR die je in combinatie met de Samsung S6 en hoger kunt gebruiken. Er komt zelf op korte termijn een nieuwe Gear VR aan, die samen met de nieuwe Samsung S8 de beleving naar nieuwe hoogte brengt door het 4k scherm van de S8.

Ook andere wedstrijden online bekijken

WK wedstrijden, maar ook eredivisie wedstrijden kun je live bekijken online. Kijk bijvoorbeeld hier voor streams naar de topper van de eredivisie.