Als je ooit in Londen bent geweest, dan weet je wat voor veelzijdige en mooie stad je voor je ogen hebt. Maar wat als je deze stad op een hele unieke manier kunt gaan bekijken in virtual reality? De Britse kleding winkel Topshop heeft namelijk in de winkel een virtual reality stellage gebouwd, waardoor je in de winkel van een waterglijbaan af kunt gaan. Deze route gaat door heel Londen en geeft je een uniek perspectief van de stad. Bekijk onderstaande video voor een preview.

Virtual reality waterglijbaan


Als je in de winkel in het apparaat gaat zitten, dan zit je in een soort bootje. Want met dit bootje ga je de glijbaan af. Je krijgt namelijk een vr headset op die simuleert dat je de glijbaan af gaan. Onderweg zie je de typische londense straten, de rode dubbeldekker bussen en de taxi’s die je overal in Londen ook ziet. Kom je binnenkort in Londen ga dan naar de winkel van Topshop en probeer dit ritje gratis uit. Je zult je ogen uitkijken en een unieke vr ervaring beleven. En maak je geen zorgen als het wat heftiger gaat dat je normaal gewend bent in een waterglijbaan. Want in virtual reality kan je niets gebeuren.

topshop waterglijbaan

Ervaar virtual reality

Virtual reality ofwel vr in het kort is in de de meest groeiende markten van dit moment. Dat komt door de populariteit en de toegankelijkheid. Want het is eenvoudig om een vr bril aan te schaffen, je hebt er al eentje voor een paar tientjes. Kijk hier voor een vergelijking van vr brillen. Heb je nog geen ervaring met vr? Dan kun je het beste met een cardboard versie werken en kijken of vr wel iets voor je is. Dit is een simpel en goedkoop bouwpakket, waarmee je samen met je smartphone een vr bril maakt.