Op onze website zie je dagelijks wat je kunt doe met virtual reality, maar een vorm van virtual reality is augmented reality. Dat is niet een virtuele wereld, maar een virtuele schil over de echte wereld. Voorbeelden hiervan zijn de nieuwe rage PokemonGo, waarbij je in de echte wereld, virtuele wezens kunt volgen, vangen en bekijken. Naast virtual reality neemt nu ook augmented reality een vlucht. Bijvoorbeeld het bedrijf Magic Leap. Dit bedrijf maakt een augmented reality bril geschikt voor augmented applicaties.

Wat kan ik met augmented reality?
Met augmented reality kun je dingen tot leven brengen in de echte wereld. Zie het als een filter over de wereld die je ziet door je ogen. Met augmented reality voeg je daar eigenlijk een fake filter aan toe. Je ziet daardoor dingen die er niet zijn. Bij PokemonGo, kun je gewoon op straat jagen op Pokemon beestjes die je via je smartphone kunt vinden en zien. Door je camera zie je het beestje lopen en springen en kun je hem vangen. Ook werkt augmented reality zoals een 360 graden video.

Toekomst van augmented reality
In onderstaande video krijg je een indruk van wat je kan met augmented reality. Je kunt werkelijk alles laten gebeuren in de echte wereld. Je kunt zelfs een walvis laten springen in een gymzaal. Maar denk ook eens aan toepassingen als het krijgen van informatie als je iemand tegenkomt. Zijn naam, woonplaats, Facebook account. Je kunt direct interacteren met een andere. Of krijg een ondertiteling als je iemand van een andere taal tegenkomt. Met augmented reality kun je het leven een stuk makkelijker en aangenamer maken. Vooral leraren moeten opletten dat studenten zo niet een stuk makkelijker kunnen spieken. Net als virtual reality staat augmented reality nog in de kinderschoenen, maar wordt het wel een enorme toekomst voorgespiegeld. Het is afwachten waar het naartoe gaat, maar 1 ding is zeker. Het wordt zeker de moeite waard.