Het zal niet lang duren voordat HP doorbreekt met hun nieuwe uitvinding de virtual reality rugzak. Een draagbare PC, die je connect met je virtual reality bril. Zoals op het plaatje hieronder te zien is, gaat het om een lichte, platte backpack achtige PC van zo’n 4,5 kilo. Met een Intel Core i5 of i7 chip en tot wel 32GB werkgeheugen.

HP richting de gamers
Het lijkt erop dat HP haar positie in het game landschap wil versterken met deze stap. Het biedt namelijk de mogelijkheid om vrij te bewegen en veel zwaardere apps, videos en vr games te spelen. Het apparaat heeft een krachtige batterij, maar wel eentje die op dit moment door alle computerkracht een uur speelplezier kan leveren. Wel kan de batterij verwisseld worden zonder dat de pc uitgeschakeld hoeft te worden.

HP omen

Wanneer de Omen voor de mainstream gamers beschikbaar wordt is nog niet bekend en heeft waarschijnlijk ook te maken met het nog prille begin van de populairiteit van virtual reality. De die-hard games gebruiken het al, maar het is nog niet door de simpele gamer opgenomen. Nog maar weinig mensen gebruiken virtual reality brillen. Het is wel een enorm opkomende techniek, aangezien de vr brillen goekoper, krachtiger en populairder worden. Eerder deze week werd al bekend dat ook Google zich in de vr brillen strijd willen mengen. De Google glass was immers een soort van voorloper op een vr bril. Ook hier werd voor je ogen geprojecteerd, dit wel met het oog om de echte wereld aan te vullen en niet om je in een virtuele wereld te begeven.
Of ook Oculus deze kant op gaat is niet bekend, aangezien het geen hardcore pc bedrijf is, lijkt het niet zo. HP is veel sterker in de PC wereld en kan deze techniek koppelen aan alle beschikbare apparatuur. Dat is ook voor de gamer het makkelijkste.