Wil jij goedkoop virtual reality een keer uitproberen? Dat kan! Want tegenwoordig kun je al een hele kwalitatieve ervaring krijgen met behulp van je smartphone. Deze kun je namelijk combineren met een vr bril die je zelf in elkaar zet, zoals de Google Cardboard of bijvoorbeeld de halve vr bril van Samsung genaamd de Gear VR. Deze oplossingen maken gebruik van het beeldscherm van je mobiele telefoon en hoe hoger de resolutie daar. Hoe beter de vr ervaring. Ook hoef je niet heel diep in de buidel te tasten, want een cardboard heb je al voor een paar tientjes en de Gear VR wordt al voor 50 euro aangeboden op marktplaats. Als je dat combineert met een refurbished smartphone heb je helemaal een super deal. Hoe dat werk? Dat lees je hier.

Voor en nadelen van refurbished smartphone

Om de voor en nadelen uit te leggen, zullen we je eerst uitleggen wat nu eigenlijk een refurbished telefoon toestel is. Een refurbished toestel is een toestel dat teruggestuurd is naar de fabriekant, deze is volledig gecontroleerd, schoongemaakt, eventueel gerepareerd en voorzien van de laatste software. Je kunt het zien als soort van tweedehands, deze toestellen worden daarom ook vaak tegen spotprijzen aangeboden. Vaak met behoud van garantie. Eigenlijk een super deal als je het niet zo erg vindt dat het toestel teruggestuurd is. Twijfel je toch? Weet dan dat de redenen van terugsturen vaak in hele kleine dingen kunnen zitten, zoals onkunde van de koper, kleine beschadigingen tijdens vervoer of bijvoorbeeld bij showmodellen. Er hoeft dus helemaal niets mis te zijn met de toestellen en als er toch iets niet klopt. Dan heb je ook nog eens garantie. Goed, laten we de voor en nadelen eens op een rij zetten.

Voordelen
+ Extra scherpe prijs voor een goed toestel
+ Behoud van garantie
+ Toestel is extra gecontroleerd
+ Laatste versie van de software is al voor je geinstalleerd

Nadelen
– Mogelijk is het toestel gebruikt door een ander
– Is er toch meer aan de hand met het toestel, dan moet je terug naar de fabrikant
– Het verzekeren van een dergelijk toestel is vaak lastiger

Kijk op deze site voor geweldige aanbiedingen:
http://www.iphoneoutlet.nl

Het blijft je eigen keuze, een refurbished toestel is zeker geen foute keuze. Vooral als je rond wil lopen met 1 van de nieuwste modellen en je wilt het toestel kopen in combinatie met een abonnement. Ook dan heb je voordeel, want in Nederland moet je per 1 mei voor een inkomenstoets slagen om in aanmerking te komen voor een toestel dat je financiert met een abonnement met een waarde hoger dan € 250,00. Maar zodra je minder hoeft te financieren voor een toestel, kun je toch een abonnement afsluiten met een toestel dat nieuwe veel duurder is. Je voorkomt dan bijvoorbeeld een BKR registratie, die hoort bij een dergelijke abonnement.

Beste opties bij iphones

Als je dan toch al gaat voor een toestel van Apple, dan heb je nogal wat te kiezen. Want ze worden al aangeboden vanaf de iphone 5 en hoger.  Hoe nieuwer het toestel hoe beter de ervaring. Vooral Apple inversteert enorm in de meest optimale gebruiks ervaring. Maar je kunt ook gaan voor de nieuwere toestellen en in december mogelijk al de nieuwe toppers van Apple zoals de iPhone 8 en de iPhone X, lokwel de iPhone 10 genoemd. Voor deze toppers tel je nu zo’n 1100 euro neer. Terwijl deze refurbished straks honderden euros goedkoper aangeboden worden.

iPhoneX

Hoe werkt het?

De iPhones kun je het beste met een cardboard gebruiken of een merkloze halve vr bril. Deze lijken op de Gear VR en maken het mogelijk om de iphone in de vr bril te klikken. Zodat je je telefoonbeeldscherm als kijkscherm gebruikt. Je moet wel eerst op de iPhone vr software installeren omdat je anders niet gebruik kan maken van een interfase menu. Deze wordt vaak geleverd bij de vr bril, maar je kunt ook losse interfase menu’s downloaden in de app store. Zodra je dit allemaal geregeld hebt, kun je aan de slag met vr videos en vr games.

Iphone X ook Augmented reality ready!
Recent heeft Apple ook de iPhone X gelanceerd en deze voorzien aan de achterkant van een 3d camera. Deze stelt het toestel in staat een 3d opname te maken van de omgeving waar je op richt. Een huiskamer bijvoorbeeld. Zo kun je AR apps gebruiken om bijvoorbeeld je huis in te richten. AR ofwel Augmented reality is iets anders van virtual reality. Daar waar je bij virtual reality een bril gebruikt, die je naar een virtuele wereld brengt wanneer je die opzet. Blijft AR in de werkelijke wereld, maar legt deze techniek hier een filter overheen. Het beste voorbeeld is de app van PokemonGo die een tijdje terug razend populair was, deze app maakte het mogelijk om in de werkelijke wereld Pokemons te vinden en vangen, door gebruik te maken van Augmented Reality. De iPhone X is ontworpen om ook van deze techniek gebruik te maken. Hierboven zie je en foto van de iPhone X die november 2017 geleverd zal worden in Nederland.

Beste opties bij Samsung toestellen

Ga je voor een refurbished Samsung smartphone en wil je die combineren met een Samsung Gear VR, kies dan een smartphone van het type Galaxy S6 of hoger. Ook de Edge variant kun je gebruiken in combinatie met deze vr bril. De Gear VR set in combinantie met Galaxy telefoon werkt heel comfortabel. De bril past goed en stevig op het hoofd en in de virtuele wereld bedien je deze via de zijkant van het toestel, of met je ogen wanneer je kijkt naar objecten.

Gear VR refurbished

Hoe werkt het?

Een Samsung Galaxy S7 bijvoorbeeld klik je eenvoudig in de Gear VR, waarna voorgeprogrammeerde software direct start. Je start als het ware met het gezamenlijk ontworpen interfase menu van Oculus. Dit komt omdat de Gear VR gemaakt is samen met het bedrijf Oculus, ookwel bekend van de Oculus Rift vr bril.

Tips voor het gebruik van VR

Hieronder een aantal tips en mogelijkheden om in de virtuele wereld te bekijken. Let op hiervoor heb je wel een vr bril nodig. Want zonder deze techniek kun je hooguit videos in 2d bekijken, maar wel 360 graden scrollen. Het is alleen niet de beleving die je hoopt te krijgen.

Virtual reality videos
Virtual reality games
Virtual reality apps