Door de komst van VR-brillen neemt ook het aantal beschikbare VR-apps explosief toe. Een VR-app is een applicatie voor een smartphone of tablet die gebruik maakt van virtual reality technieken. Moderne mobiele apparaten zoals een iPhone, Samsung of Huawei beschikken over een gyroscoop. Deze geavanceerde techniek zorgt ervoor dat horizontale en verticale rotaties in 360 graden kunnen worden gemeten.

VR in games

Virtual reality is bij uitstek geschikt voor games. Door een smartphone in een speciale vr-bril te bevestigen kan een zeer realistische wereld worden gecreëerd. Dat kan al met bijvoorbeeld de Samsung Gear VR, waarmee je samen met je smartphone een vr bril maakt. Je klikt hierbij namelijk je smartphone in het apparaat en je scherm fungeert als kijkscherm. De Gear VR zet je vervolgens op je hoofd en de software op de smartphone herkent dat je in vr wil kijken. Bewegingen met het hoofd kunnen door het mobiele apparaat worden gedetecteerd. Deze kunnen vervolgens nieuwe beelden in een app aansturen. Deze innovaties bieden voor games leuke toepassingsmogelijkheden. Bijvoorbeeld een racespel waarmee je met gezichtsbewegingen kunt sturen of een shooter game waarmee je goed om je heen moet kijken om vijanden in het vizier te krijgen.

Mogelijkheden van VR in apps

De mogelijkheden in VR-apps zijn bijna oneindig. Nieuwe toepassingen ontwikkelen zich dan ook razendsnel. Ook voor e-learning apps is virtual reality erg geschikt. Dergelijke apps zijn niet perse bedoeld als puur vermaak maar hebben het voornaamste doel om de gebruikers iets te laten leren. Dit soort mobiele apps worden ook wel serious games genoemd. Door een dergelijke learning-games te combineren met de VR-technieken kan op een innovatieve wijze een game worden gemaakt die bijvoorbeeld kan worden ingezet voor trainingsdoeleinden.

Meer weten over game-apps? Bekijk dan bijvoorbeel op de website van Coffee IT.

Watch vr