Eerder werd al bekend dat Bobbejaanland werkt aan een virtual reality achtbaan, waarmee je door de jungle raced via een quad. Een attractie, waarbij je nog wel in je seat blijft. Maar in Amerika denken ze daar anders over. Hier hebben ze een echte achtbaan gecombineerd met virtual reality. Waarbij je een Samsung Gear VR als headset op je hoofd krijgt (of niet) en de virtuele wereld een toevoeging is op de achtbaan ervaring.

Virtual reality achtbaan

Je ziet dat virtual reality weer een stap dichterbij komt en meer en meer gemeen goed wordt. Met virtual reality zijn attracties, bioscoop bezoeken en thuis entertainment nog intensiever en leuker te maken. In de achtbaan in bovenstaand filmpje, zit in een echte achtbaan en worden door projecties op de Gear VR additionele effecten zichtbaar, zoals dinos die je komen bezoeken. Of delen van de achtbaan die virtueel kapot gaan. Hierdoor ervaar je nog meer spanning en sensatie via virtual reality. De achtbaan staat in Six Flags New Jersey en heet “Rage of the Gargoyles” het is een zogenaamde Front Seat Coaster. Je kunt er ook voor kiezen de achtbaan zonder vr bil te bereiden. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij kinderen onder de 12 en oudere bezoekers. Deze achtbaan heeft een lengte van 661 meter en haalt een max van 90 kilometer per uur.

Steeds vaker virtuele coasters
Het fenomeen virtual reality achtbanen zal steeds vaker voorkomen, omdat ze een stuk goedkoper te maken zijn en vaak de beleving versterken. Ze maken dingen mogelijk die nu niet kunnen en dat is nu juist waar de thrill seaker naar opzoek is. Steeds weer verrast worden door de innovatie in de entertainment industrie. Virtual reality draagt daar zeker zijn steentje aan bij. Meer weten over virtual reality of virtual reality brillen. Kijk dan verder op deze website.

Het park Six Flags Great Adventure kun je hier vinden: