Nieuw Jurrasic World Alive

Oculus World over Jurrasic World Alive. Altijd al eens een dinosaurus als huisdier willen hebben? Of een Raptor willen uitlaten op het trapveldje, achter je huis? Deze zomer komt er weer een nieuwe film uit de Jurrasic Park sersie, genaamd Jurrasic World: Fallen Kingdom (zie trailer hieronder). En om deze film extra te promoten wordt er ook een augmented reality game geintroduceerd, die werkt net als de in 2016 populaire game Pokemon Go. Ze gaan namelijk de dinos in de wereld om je heen zetten, zodat jij ze kan vangen en trainen. Zie je het al voor je, dat je van de winkel naar huis loopt en op je smartphone gewaarschuwd wordt op bevingen van een dino die je van achteren besluipt. Als je snel bent, kun je hem vangen. Dat doe je door de app te activeren op je smartphone en om je heen te richten. De camera op de achterkant, werkt dan als een spiegel, maar je beelscherm projecteert de dinos in de wereld voor je ogen. We kennen al een eerdere dino game in virtual reality genaamd Ark park Evolution Evolved.

Kansen op succes

Denk eens terug naar de tijd van op het schoolplein. Als jij met de nieuwste schoenen, gadget, speelgoed komt aanlopen. Dan ben je op dat moment “the man” en wat gaat dat worden. Als je kid met een T-Rex in zijn pocket rondloopt, zal iedereen jaloers worden. Net als met Pokemon Go, is het viruteel bezit een commodity geworden. Vooral voor kids. Onze voorspelling is dan ook dat deze game populair gaat worden, omdat Dino’s nu eenmaal cool zijn. Als eerste zullen de kids ermee aan de gang gaan, maar ook volwassenen zullen zich waarschijnlijk iets meer kunnen identificeren in het spannende dino jagen. Dan op tekenfilm figuren als pokemon. Een slimme zet dus van Universal, vooral omdat er al eventjes, bijna een jaar zelfs geen echt populaire vervanger is, nu de Pokemon hype wel weg is.

Een voorproefje van de spectaculaire aankomende Jurrasic Park film, waarin het verlaten eiland met dinos gered moet worden van de ondergang. Maar ja, hoe krijg je zo’n T-Rex nu veilig van een eiland af.

Jurrasic World Fallen Kingdom