Als je in het bezit bent van een Oculus Rift dan heb je het wellicht al gemerkt. Oculus heeft een nieuwe update doorgevoerd voor Oculus Home. De versie 1.6 is nu beschikbaar en te gebruiken en biedt verrassend veel nieuwe mogelijkheden.

Bekijk hier alles over Oculus Home.

Wat is nieuw?
De nieuw interface geeft een kijkje in de keuken. Zo kun je zien wat verwacht wordt via Oculus Home en waar de virtual reality mogelijkheden naartoe gaan. Ook kun je voortaan reviews en ratings zien en achterlaten zodat andere gebruikers weten of een app goed of slecht is. Zo werkt de app store op je mobiele telefoon ook. Een andere feature is dat je kunt instellen welke toekomstige applicaties interessant voor je zijn en als deze beschikbaar zijn kun je het zo instellen dat je een melding krijgt.

Auto update ook van kracht
Het lijkt erop dat er een mogelijkheid is, om automatische updates te doen. Dat scheelt een hoop tijd en opletten. En je bent altijd up to  date met de nieuwste software. Ook zullen vr games en videos beter reageren op de nieuwste versie. Zie het als het updaten van je telefoon, ook daar krijg je vaak via sms een melding van.

Wat is Oculus Home?
Oculus Home is de start omgeving als je gebruik maakt van de virtual reality bril Oculus Rift. Het is je interface menu, vanwaaruit je het apparaat bedient en bij je apps kunt komen zoals games, applicaties, videos. Zonder een interface menu kun je een vr bril niet goed gebruiken. Er zijn wel andere menu’s beschikbaar om te gebruiken, maar Oculus Home wordt als goed en handig beschouwd.

Oculus Rift