De geruchten gaan dat er een update over de userinterfase op komst is voor de Samsung Gear VR. De virtual reality bril waar je je smartphone in kunt klikken. Zo maak je van je Galaxy S6 of S7 eenvoudig een vr bril. Nu maakt de Gear VR gebruik van een eigen home omgeving, die je gebruikt als beginpunt voor je virtual reality avontuur, maar ondanks dat dit ontwikkeld is samen met het bedrijf Oculus. Het bedrijf achter de revolutionaire Oculus Rift, wijkt de home omgeving behoorlijk af. De verwachting is echter dat dit op korte termijn met een update gelijk getrokken wordt. In ieder geval die indruk wekt het onderstaande filmpje dat op Youtube is opgedoken.

In deze video zou je het nieuwe menu en de startomging moeten zien die in de nieuwste update van de Gear VR software zou worden meegenomen. Het is altijd al raar geweest om voor de twee vr brillen verschillende interfases te maken. Het lijkt er op dat beide bedrijven nu ook tot die conclusie komen en alles gelijk willen trekken, dat maakt het ontwikkelen en updaten namelijk makkelijker. Vooral nu de virtual reality brillen en app markt explosief groeit en de eisen van de gebruikers enorm hoog liggen. Om dat gevecht te winnen, zal geinvesteerd moeten worden in kwaliteit, scherpte en optimale gebruikers ervaring. Dat kan makkelijker vanuit 1 template.

Het is nog niet bekend wanneer de update er is, hou daarom deze website goed in de gaten. Op het moment dat er nieuws is, dan melden we dat op onze website.