Grote prijsverschillen in iPhone reparaties

Wat betekent de grote prijsverschillen in tarieven in iPhone reparaties in omgeving Amsterdam?

Ongelukje in een klein hoekje

Je kent het wel. Na een leuke avond stappen of een dagje uit heb je per ongeluk je iPhone uit je handen laten vallen. Meestal gaat dit goed, maar nu zit het even niet mee. Je iPhone scherm is stuk en toe aan een iPhone reparatie. Na een snelle google search op ‘iPhone reparatie Amsterdam’ kom je erachter dat er veel bedrijven EN personen zijn die je iPhone graag willen maken. De een goedkoper dan de ander met elk hun eigen voorwaarden. Sterker nog, volgens Fixjephone kun je de iPhone reparatie gemakkelijk zelf doen!

Iphone

Hier moet je op letten bij telefoon reparaties

De algemene regel geld hier dat wanneer het te goed is om waar te zijn dat het ook is. Wanneer je een stuk goedkoper uit bent voor de iphone reparatie van je scherm heb je waarschijnlijk te maken met een lage kwaliteit van het beeldscherm. Dat betekend dat je beeldscherm niet van originele kwaliteit is en dus nagemaakt. Oftewel, er zijn drie soorten schermen die worden gebruikt bij een iPhone reparatie: origineel, origineel refurbished en namaak. Eigenlijk zijn er nog meer, maar op deze drie komt het vooral neer. Met de eerste variant, origineel, zul je niet veel te maken krijgen. Dit zijn schermen gemaakt in de fabrieken van LG die schermen maakt voor Apple. Deze schermen zijn afgekeurd bij de inspectie en dit wordt gedaan in batches. Wanneer een batch niet door de kwaliteitsinspectie komt gaat die hele batch weg en die wordt voor een flinke prijs doorverkocht. Deze schermen zijn van Apple kwaliteit maar heel erg prijzig en bovendien zeer zeldzaam en dus duur. Deze worden dus amper gebruikt voor iphone reparatie want diezelfde kwaliteit kun je ook krijgen door een origineel refurbished scherm te kopen. In principe is het enige verschil dat bij een refurbished het glas door een externe partij erop is gezet. Als laatste heb je dan een namaak scherm. Deze zijn dus niet origineel, kleur en beeld is slecht en de kans op een defect in het touchscreen welke al sowieso veel slechter werkt is aanzienelijk groter. Meestal geld de regel dat iemand die enkel iphone reparatie doet met deze schermen ook geen garantie erop gaat geven. Er zijn wel genoeg zaken die je de optie geven een iphone reparatie te laten doen met deze schermen voor een lager tarief.

Wat zeggen andere consumenten?

Het advies van wellFix voor een iPhone reparatie is om te kijken naar de reviews, de garantievoorwaarde om zo de keus te baseren op een reparateur die werkt met kwalitatieve / originele schermen van Apple. Uit ervaring hebben we gezien dat de namaak veel mankementen heeft na verloop van tijd en dat is zonde gezien het minimale verschil in prijs in vergelijking tot hoeveel jij je telefoon gebruikt en de waarde van de telefoon na een iphone reparatie. Want een iPhone is tot al gauw 500+ euro en je gebruikt hem continue. Ons advies is ga voor kwaliteit bij een iPhone reparatie in Amsterdam. Zelf maken? Als je dat leuk vind om te doen zou ik zeggen probeer het gerust maar je kan je beter zelf je zorgen besparen en de iPhone reparatie door iemand laten doen. Het is niet zonder risico en zo gemakkelijk als op de video is een iPhone reparatie helaas niet. Als je het doet om geld te besparen zou ik het niet doen.

Wil je je iPhone gebruiken als vr bril, kijk dan op deze pagina.

Telecom hardware zelf kopen

Er zijn diverse plekken waar je zelf losse onderdelen voor telecom apparatuur kan kopen. Kijk bijvoorbeeld: rbs6601 – ericsson. Daarmee ben je vaak goedkoper uit, maar je moet wel weten hoe het werkt. Met behulp van Youtube videos kun je al heel ver komen.