Concurrentie voor Oculus komt vandaag uit de hoek van Sony. Die kondigd namelijk aan dat de nieuwe Playstation een Playstation VR gaat worden. Deze wordt op 13 oktober verwacht in Amerika en Europa. De virtual reality bril zal voor de prijs van 399 dollar op de markt gebracht worden. Met de controler, camera en andere assesoires gaat de prijs naar 499 dollar. Dat is op dit moment nog een aanzienlijk lagere prijs dan de Oculus Rift die voor 799 dollar op dit moment te koop is. De verwachting is dan ook dat Oculus later dit jaar een andere prijs gaat kiezen voor haar mainstream en meest populaire virtual reality bril.

Playstation VRGamen in Virtual Reality
Playstation is een groot game systeem en fans verwachten veel games te kunnen spelen. Doel is dan ook om nog dit jaar 50 vr games beschikbaar te hebben zoals Star Wars, Battlefrot en Batman Arkam. Sony heeft deze aankondiging gedaan om game festijn E3 in Los Angeles.

Overige specs:
Scherm 5,7″ Oled
Refresh rate: 120 Hz.
Field of view: 100 graden
Sensoren: De accelerometer, gyroscope en het Eyetracking systeem dat al bekend is van Playstation
Controllers: Playstation Dual Shock 4 en de Move

Naar verwachting heeft het apparaat ook een HDMI en USB 3.0 aansluiting.

Een voorproefje
Bekijk hier een voorproefje van de nieuwe Playstation VR en wat hij kan. Ga volledig op in een game en ervaar games als nooit tevoren.