15-05-2016

Het mannenmagzine Playboy gaat op zeer korte termijn 360 graden content in de vorm van videos op haar online kanalen tonen. Het programma genaamd Tech 360 wordt gepresenteerd door Jon Rettinger en model Amy Willerton. De video reportages worden als VR content beschikbaar en dus met een Oculus of VR bril te bekijken. Eerder kondigde de UEFA ook al aan met 360 graden cameras het EK te gaan opnemen. Het fenomeen 360 graden kijken ofwel virtual reality wordt steeds populairder vooral omdat het steeds makkelijker en goedkoper wordt om gebruik te maken van de techniek, bijvoorbeeld via de smartphone.

Smaakvolle content
Het blad zal altijd op het randje van smaakvol naakt blijven, maar zeker geen porno videos plaatsen. Wel zullen interviews, documantaires en discussieprogrammas in 360 gaden opgenomen worden. Hoe ver Playboy bereidt is te gaan is nog niet bekend, het zal waarschijnlijk eerst aftasten hoe de gebruikers reageren en hoeveel gebruikers de content gaat bekijken.

Wil je nu al genieten van echte virtual reality video’s kijk dan verder op deze website. Oculus World maakt wekelijks selecties tussen de beste 360 graden videos vanuit verschillende bronnen. Zo krijg je de beste ervaring het snelste.