Eerder werd al bekend dat voetbalwedstrijden en formule 1 races voortaan ook in virtual reality te bekijken zijn, nu wordt bekend dat ook de olympische spelen in virtual reality ofwel 360 graden gaat opnemen. Zo kun je dus binnen een minuut een wedstrijd bijwonen in Brazilie. Naar verwachting zullen de 360 graden cameras strategische gepositioneerd worden op plekken als de tribunes, boven de velden en naast de velden. Zo kun je ook van kanaal naar kanaal zappen met je vr bril.

Met dank aan Samsung
Het initatief komt van Samsung 1 van de grote sponsoren van de olympsche spelen in Brazilie deze zomer. Zij gaan wedstrijden van de sporten boxen, duiken, schermen, basketbal, ateletiek en de openingsceremonie streamen. Deze zijn dan te bekijken met een vritual reality bril zoals de Oculus Rift of Samsung Gear VR. Het is niet verwonderlijk dat Samsung ook hier het initiatief neemt, het bedrijf heeft al een nauwe samenwerking met virtual reality bedrijf Oculus, waarmee het de Gear VR heeft ontwikkeld. De Gear VR is een virtual reality bril, waar je je smartphone in kan klikken. Bijvoorbeeld de Samsung galaxy S6 en S7. Hierdoor maak je van je telefoon je vr bril.

Toekomst van TV kijken
Virtual reality duikt steeds meer op en dat is niet verwonderlijk. Mensen zijn nieuwsgierig en opzoek naar de nieuwe evolutie van kijken en ervaren. Met virtual reality komt alles letterlijk dichterbij zonder die vervelende jetlag. Concerten, wedstrijden en vakanties gaan we in de toekomst ook in de virtuele wereld beleven. Dit biedt voor bedrijven enorme kansen. De toegang tot de steam of video is heel eenvoudig te vermarkten. Wifi en internet is bijna overal te vinden en stabiel.