Eerder melde we al dat het bedrijf Oculus de Rift store dicht had gezet voor gebruikers van VR brillen die niet van Oculus zelf zijn. Nu krijgen we weer berichten dat het moederbedrijf Facebook deze beslissing terugdraait en de HTC Vive dus weer gewoon toegang heeft tot de software van Oculus.

Goede zaak
Een grote vr markt is goed voor de ontwikkeling van vr games, apps en virtual reality in het algemeen. Daarom is het fijn dat Oculus haar store weer voor een nog groter publiek opent. Het kan wel zijn dat Oculus bepaalde content wel dicht gaat zetten of een andere prijs gaat geven, als je met een niet Oculus apparaat gebruik wilt maken van deze content. Het lijkt er namelijk op dat Facebook/Oculus gezicht is van druk van buitenaf en natuurlijk ontevreden klanten die wel betaald hadden voor games en content, maar daar niet meer bij konden komen. Voorlopig is dat probleem dus opgelost. Wordt vervolgd.

Wat is oculus?
Oculus is een bedrijf gespecialiseerd in virtual reality en virtual reality brillen, het is de voorloper van vr en heeft de revolutionaire Oculus Rift ontworpen, waarmee virtual reality dichterbij komt dan ooit. Met virtural reality kun in in werelden rondlopen, waar je nog nooit bent geweest. Je kunt dingen doen die je nooit had kunnen betalen of durven ervaren. Denk aan het beklimmen van de hoogste berg op aarde, of het oog in oog kijken van een leeuw.