Om de vr markt verder open te breken lijkt het bedrijf Oculus op meerdere paarden te wedden. Zo was al bekend dat ze zich richten op een stand alone vr bril. Een bril die zonder computer connectie goed moet werken en nu worden ook de geruchten sterker dat er een goedkopere Oculus vr bril aan komt.

Het gerucht

Het lijkt erop dat Oculus twee problemen in 1 wil oplossen. Het eerste probleem is dat het vlaggenschip de Oculus Rift, aan de dure kant is. Dat schrikt een grote potentiele doelgroep af. Het tweede probleem is dat de Oculus Rift en ook andere vr brillen nog gekoppeld moeten worden met een PC. Die zorgt voor de kracht en stroom. De nieuwe vr bril zou dus en goedkoper en draadloos worden. De vraag is dan waar op beknibbeld moet worden, want je gaat immers niet je mooie product afbreken met een goedkoper model, dat net zo goed werkt. De verwachting is dan ook dat je bij deze bril een lagere kwaliteit beeldresolutie krijgt en een beperkte gebruikstijd. De kwaliteit lijkt te vergelijken met die van de Gear VR. Maar daarbij is de kwaliteit weer afhankelijk van de smartphone die je erin stopt. Een Samsung Galaxy S6 geeft een mindere kwaliteit dan een S7 of S8 die met 4k werkt.

Hier kun je vr brillen vergelijken.

Oculus Rift 2 op komst?

De nieuwe vr bril met lagere prijs kan ook betekenen dat er snel ook een nieuwe Oculus Rift komt, die nog krachtiger, sneller, comfortabeler en stabieler is dan de huidige versie. Want waarom immers een fors goedkoper alternatief maken van je eigen top product. Dat kan alleen als je eigen product snel ook een super upgraden krijgt. Ook deze geruchten zijn niet geheel nieuw, vooral omdat de ontwikkelingen heel hard gaan. Een andere indicatie is overigens afkomstig uit Duitsland. Waar de Rift een korte periode afgeprijsd was van 699 naar 499 euro. Een super prijs, die nog niet eerder gezien is. Ook dat kan een indicatie zijn dat ze van een voorraad af willen om plaats te maken voor iets nieuws.

Oculus Rift