Wil je gebruik maken van een van de beste virtual reality brillen op de markt dan is de Oculus Rift zeker iets om te overwegen. Maar besef je wel dat hier een enorm krachtige computer bij hoort. De Oculus Rift moet hier namelijk mee gekoppeld worden om de hoge grafics van 90 fps aan te kunnen. Hier lijkt echter een oplossing voor gevonden te zijn voor de hoge systeemeisen.

Dit is de Oculus Rift

Oculus lijkt te werken aan een techniek, waarbij de framerate van de Rift gehalveerd wordt. Dit gebeurt middels de zogeheten techniek van: Asynchronous Spacewarp. Op basis van deze techniek hoeft de rift minder hard te werken, om toch scherp en vloeiend beeld af te spelen.

Video kaaten geschikt voor nieuwe techniek en systeemeisen

De techniek Asynchronous Spacewarp ofwel ASW zit al in videokaarten van AMD in de serie RX 400 en in de NVIDIA-kaarten van de serie GTX 900 en 1000. De nieuwe kaarten zullen waarschijnlijk ook standaard van deze techniek gebruik maken. Ook is het noodzakelijk dat windows 8 of hoger op de PC geinstalleerd zit.

Oculus Rift met systeemeisenJuiste videokaart, maar nog geen Rift

Heb je 1 van bovenstaande videokaarten of ga je die binnenkort aanschaffen? Dan moet je nog even wachten met de aanschaf van de Rift. Want ook die moet eerst een update krijgen voor de ASW technologie echt werkt. Dat is nog niet gebeurt, maar wij zullen je op de hoogte houden als dit wel gebeurt is via onze website. Oculus update regelmatig haar software en producten, het wachten zal naar alle waarschijnlijkheid niet lang duren. De Oculus Rift is sinds januari in Nederland te koop.