Virtual reality bedrijf Oculus heeft bekend gemaakt dat het gaat stoppen met eigen ontwikkeling van vr content. In ieder geval dat is wat vice president Jason Rubin in een verklaring heeft aangegeven.

Waarom deze move van Oculus?

Het lijkt erop dat Oculus juist gaat investeren in bedrijven die zelf willen ontwikkelen op het vr platform. Dat kan wel eens een briljante move zijn, omdat de populariteit niet mag dalen, vr is in grote opkomst. Maar heeft wel concurrentie van Augmented Reality en Mixed Reality initiatieven. Bedrijven worden nu met name gedwongen te kiezen en die keuze is lastig. Mega bedrijven zijn namelijk ook niet eensgezind, want daar waar Samsung overtuigd en fan is van vr, kiest Apple voor de Augmented Reality kant. Daar is het dan ook fors op aan het investeren. Oculus zegt een investeringsfonds van 50 miljoen vrij te hebben gemaakt, wat ontwikkelingen en meer apps als gevolg moet hebben.

Voorbeeld virtual reality

Wat gaat 2018 brengen?

De Reality oorlog lijkt zo langzamerhand te beginnen, maar wellicht hoeft het niet zover te komen. Het kan namelijk ook zijn dat meerdere platformen in elkaar gaan smelten, of naast elkaar kunnen bestaan. 1 standaard zoals bij de mobiele telefoon is gebeurt hoeft niet per se te gebeuren. Wat wel duidelijk is, is dat de kwaliteitsstandaard key gaat zijn, op dit moment zijn AR, VR en MR technieken nog niet goed genoeg voor een volledige onderdompeling.