Goed nieuws voor Virtual Reality fans. Oculus kondigd vandaag namelijk aan dat de producten van Oculus flink in prijs omlaag gaan. Dit om met name beter te kunnen concurreren met andere vr-brillen zoals de HTC Vive en Playstation VR. Deze zijn namelijk een stuk betaalbaarder.
Met Gear vr porno kijken

Oculus Rift

De Oculus Rift is een hypermoderne virtual reality bril gemaakt door het bedrijf Oculus. De Rift is in het afgelopen jaar al 350.000 keer over de toonbank gegaan, maar dat wil Oculus in 2017 zeker fors verhogen. De prijs van de Rift gaat van 599 naar 499 dollar en ook de assesoires zoals de Touch een apparaat om ook te interacteren in de virtuele wereld gaat van 199 naar 99 dollar. Wat dit doet met de prijzen in europa is nog niet bekend, waarschijnlijk zullen de prijzen vergelijkbaar zijn, maar dan in euros.

Waarom deze prijsverlaging?

Oculus heeft al eerder aangeknodigd dat het snel een groot marktaandeel wil hebben en 10 jaar 100 miljoen exemplaren verkopen. Dat gaat sneller met een scherpere prijs. Ook lijkt dit een aanknodiging van een nieuwe Rift, de Oculus Rift bestaat al meer dan een jaar en een nieuwe versie zou de concurrentie weer moeten afschrikken. Zo is de verwachting dat een nieuwe Rift versie zonder PC connectie zou moeten kunnen werken. Zoals HTC ook al heeft aangeknodigd een dergelijke virtual reality bril te gaan aanbieden. Oculus heeft al ervaring met de Gear VR van Samsung een halve vr bril, waarmee je samen met een krachtige smartphone zoals de Galaxy S6 of hoger een vr bril kan maken. Door de twee te combineren. Ook Gear VR maakt gebruik van Oculus Home het interfase menu in de virtuele wereld van Oculus.