De aanbiedingen website Saturn in Duitsland biedt de Oculus Rift nu aan voor slechts 499 euro. Een ongekend lage prijs voor een van de meest kwalitatieve virtual reality brillen op de markt. Is dit het begin van een lagere prijs, of een teken dat een nieuwe vr bril van Oculus Snel dichterbij komt. Eerder melde we al dat Oculus werkt aan een vernieuwde versie van haar vlaggenschip.

Virtual reality 2.0

Hoe ziet de nieuwste fase van virtual reality en vr brillen eruit? Die vraag lijkt relatief simpel, in ieder geval als je op korte termijn een voorspelling moet maken. De trend is namelijk 4k beeldkwaliteit en de afhankelijkheid van een PC verwijderen. Een vr bril die voldoende kracht heeft om zonder bedrading een hoge resolutie kan weergeven heeft de toekomst. Oculus heeft dit al eerder aangetoond door de Gear vr te maken een halve vr bril, die je compleet maakt samen met een Samsung smartphone. Het beeldscherm van de smartphone fungeert dan als kijk scherm en de telefoon heeft de vr software pre-installed.

Presentatie van nieuwe Oculus vr bril door Facebook directeur Mark Zuckerberg

Een Oculus Rift kopen

Wil je in Nederland een Oculus Rift kopen, dan kan dat al bij verschillende elektronica winkels, de prijs is echter nog aanzienlijk en als je nu al bereidt bent om 800 euro uit te geven, kun je misschien beter een paar maandjes wachten. De kans is groot dat een nieuwe, sterkere en krachtigere vr bril binnenkort aangekondigd wordt. Houdt deze website in de gaten voor het laatste nieuws over vr-brillen en de ontwikkeling van virtual reality.