Tijdens een grote Amerikaanse conferentie heeft Oculus samen met moederbedrijf Facebook haar toekomst visie met de wereld gedeeld. Oculus wil virtual reality niet alleen aanbieden via apps, maar ook naar het internet brengen. Die uitleg heeft Mark Zuckerberg gegeven.

Oculus Avatars

Ook wordt het binnenkort mogelijk om je eigen vr avatar te maken. Deze avatars gaan Oculus Avatars heten. Je kunt ze aanmaken en meenemen in al je vr ervaringen. Ook kun je andere mensen in virtual reality gaan ontmoeten en zelfs een vr-party organiseren. Het gaat steeds meer lijken op social vr, opzich niet gek met Facebook als eigenaar. Bij social vr ga je meer samen doen, zoals tv kijken, games spelen, muziek luisteren en chatten, maar dan in de virtuele wereld.

Nieuwe Oculus Rift?

Een andere verrassende teaser, werd gegeven over de nieuwe Oculus Rift variant het paradenpaardje van Oculus. Hierin werd de Rift met de Gear VR vergeleken, waarbij het verschil zit. Dat de Gear VR volledig draadloos werkt, omdat je de Gear VR koppeld met een Samsung smartphone en de Oculus Rift gekoppeld moet zijn aan een PC om zijn batterij voeding en kracht te krijgen. De mogelijkheden van de Oculus Rift zijn vele malen groter, beter en scherper. Maar de koppeling met PC is toch wel onhandig. Nu zijn er al backpack pc’s op de markt gekomen zoals de Omen van HP. Maar dat is voor Oculus nog niet de oplossing. De teaser is gegeven, dat Oculus dus een oplossing heeft voor dit probleem en een enorm sterke concurrent gaat maken voor de HTC Vive en Sony Playstation VR. Opzich niet gek en zelf nodig, omdat de Oculus Rift ook al wel eventjes bestaat. In onderstaande slide van de presentatie van Mark Zuckerberg zie je ook dat ze willen uitbeelden dat er een tussenoplossing nodig is. Een stand alone vr bril, met de vrijheid van de Gear VR en de kracht van de Rift.

nieuwe-oculus-rift