Opzoek naar ocolus? Of naar informatie over Oculus en Oculus Rift? De manier om virtual reality te bekijken en ervaren. Al ooit eens door een virtual reality bril gekeken? Er gaat werkelijk een nieuwe wereld voor u open.

Ocolus of Oculus?

Het bedrijf Oculus wordt wel eens verkeerd geschreven als Ocolus, het is het bedrijf achter de Oculus Rift, het apparaat dat u in onderstaand plaatje ziet. Het is een virtual reality bril, waarme eu 360 graden in een virtuele wereld kunt rondkijken. U kunt er vr games spelen of videos bekijken. Het gaat zelfs zo ver dat u ook in deze virtuele wereld kunt interacteren, zoals bewegen, navigeren, selecteren en activiteiten uitvoeren.

Oculus Rift
zo werkt virtual reality via Ocolus! Of toch Oculus?

In de wereld van virtual reality kunt u rondlopen en bewegen zoals in de echte wereld, u blijft echter vaak wel zitten of staan en navigeert met uw hoofdbewegingen of een controler zoals de Oculus Touch. Hiermee kunt u bijvoorbeeld in spelletjes, vliegen, een auto besturen of schieten. Met virtual reality ervaart u meer, veel meer dan met een spelcomputer of tv. U zit lettelijk in de game of film en staat naast de andere spelers of hoofdrolspelers. Een virtual reality headset zoals die van Oculus zet u op uw hoofd en deze sluit uw ogen geheel af. U kijkt namelijk naar het scherm voor u waar een video of game geprojecteerd wordt. Hierdoor krijgt u de illusie dat u in een andere wereld zit dan de wereld die u ziet als u de headset af zet.

Virtual reality proberen?
Het lijkt misschien ver weg, maar virtual reality is heel bereikbaar. Virtual reality headsets zijn online en in electronica winkels te koop zoals de Oculus Rift, Google Cardboard of Samsung Gear VR. Deze laatste werk in combinatie met een Samsung smartphone. U klikt de smartphone in het apparaat met het beeldscherm naar binnen, dit is namelijk uw kijkscherm. Vervolgens herkent de Gear VR dat deze aangesloten is op de smartphone en start een app die een interactie menu laat zien. Hier kunt u met uw ogen navigeren en aan de zijkant van het apparaat klikken. Zodat videos en spelletjes geactiveerd kunnen worden. Het maakt uw smartphone multifunctioneel.

Veiligheidswaarschuwing!
Wanneer u voor het eerst gebruik maakt van een virtual reality heaset, laat uzelf dan eerst wennen aan het fenomeen virtual reality. Het kan zijn dat u moet wennen aan het gebruik van een vr bril. Wordt u misselijk, duizelig of krijgt u andere klachten zet dan direct de virtual reality bril af en blijf zitten. Het is ook niet raadzaam om te gaan lopen met een virtual realiy headset. Vaak is zitten of staan meer dan voldoende om veilig gebruik te maken van een vr bril. Indien u snel schrik of niet tegen enge films kan, dan kan het zijn dan bepaalde apps of videos niet voor u geschikt zijn. In virtual reality beleeft u alles nog realistischer en bij horror vr videos komt de spanning heel dichtbij.