Afgelopen week is de nieuwe Oculus Go door het moederbedrijf van Oculus aangekondigd. In een grote presentatie heeft Mark Zuckerberg van Facebook de Oculus Go aangekondigd. Een vernieuwende vr bril die het nog makkelijker en bereikbaarder maakt. Zijn doel is om 1 miljard mensen aan virtual reality te krijgen.

Lees hier het laatste nieuws over de Oculus Go

Dit maakt Oculus Go speciaal

Vr brillen hebben altijd wel tegen problemen aan gelopen. Zoals prijs, afhankelijkheid van smartpone of pc en langdurig gebruiksgemak. Maar met de Go wil Oculus dit probleem oplossen. Dit apparaat wordt geleverd voor een richtprijs van 200 euro. is niet top of the line, maar wel voldoende voor een eerste goede ervaring met vr en het is gemaakt van heel comfortabel materiaal. Waardoor het prettig zit op je hoofd en condensvorming tijdens gebruik tegengaat. Iets wat bij hevig gebruik, zoals vr games en vr videos kan gebeuren bij Vr brillen.

Oculus Go foto

De toekomst van vr

Virtual reality is bezig met een doorbraak, maar heeft nog een hele lange weg te gaan. Daarnaast is er hevige concurrentie van augmented reality en mixed reality systemen die tegelijkertijd op de markt komen. Bedrijven als Samsung, Sony en Facebook geloven in vr, maar Apple en Magic Leapp kiezen een andere strategie. Welk syteem overwint, zal de toekomst uitwijzen, maar het moet mainstream worden. Wat betekent dat een vr bril in elk huishouden moet komen, de doelstelling van Mark Zuckerberg zal daar zeker aan bijdragen en een betaalbare, comfortabele en stand alone bril is daarvoor nodig. De Oculus Go is daarom een zege voor virtual reality. Want het zal voor nieuwe investeringen in de techniek, apps en mogelijkheden zorgen. Het aanbod is overigens al best groot, voor een systeem waar naar schatting 2 miljoen mensen gebruik van kunnen maken. Vergelijk dit met de smartphone apps store, waar de getallen in de miljarden zitten, dan is er nog een lange weg te gaan.